Recept Králík na rozmarýnu a šalvěji

spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Králík na rozmarýnu a šalvěji

Postup

Brambory dobre ocistete, osuste, promíchejte s olejem a osolte je. Pecte je v troube vyhráté na 200 st. C asi 30 minut az jsou uvnitr mekké a na povrchu chrupavé. Cibuli oloupejte, prekrojte na poloviny a nakrájejte na silnejsí plátky. Králíka rozporcujte, jednotlivé porce obalte v mouce a na oleji je opecte az dostanou barvu. V hrnci rozskvarte slaninu a na ni orestujte cibuli a cesnek. Do hrnce pridejte králíka, bylinky, osolte a opeprete. Zalejte vínem a duste pomalu pod poklickou ca. 30 minut. Podávejte s pecenými bramborami.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 09.04.08 vloženo
  • 15741x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík
  • 50 g psenicné mouky
  • ½-1 dl olivového oleje
  • 2 velké cibule nebo 6 salotek
  • 4 strouzky cesneku, rozkrájené na hrubo
  • 150 g slaniny, nakrájené na kosticky
  • 2 PL listu salveje
  • 4 stonky rozmarýnu
  • 4-5 dl bílého vína
  • sul
  • pepr
  • 400 g malých brambor
  • ½ dl olivového oleje
  • sul

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na rozmarýnu a šalvěji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík na rozmarýnu a šalvěji

sliva78
73 příspěvků 29.12.10 20:03

naprosto skvělý recept!!! :palec: Řadím mezi oblíbené! dělala jsem podstatně déle pod poklicí v troubě, pak jsem odklopila, aby králík chytil barvu. Byl šťavnatý, křehký, šel sám od kosti. Opravdu jsme si moc pochutnali, děkujeme!!!

svato
1447 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji. Ahoj, Mánku,

tuším sme mali včera podobné chute, ja som robila Králičí spezzatino s limetkami od Dandy. Dana

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji.

Tak jsem si dnes pochutnal na tomle krlíčkovi. Sice mi chybělo víno a šalvěj, ale i bez těchto dvou ingrediencí to byla lahůdka. Ovšem k tak dobré šťávě se mi víc líbila jako příloha rýže. :-)

"detailní záběr ":http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji .. Mánečku,

jsi hodný, já se blb ptám na něco co, normálně používám, ale tu noc se mi tedy zrovna moc nedařilo. Zdravím :-))

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji.

aha, blbě četli, rádcové moji a očička nevidomá… :-(

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji.

…a vyhledat jen „v názvu receptu“ a „od autora“ Bona. :-D

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji.

Zlati, zadej si „králí“ - bez toho koncového ká a autor - bona, ukážou se Ti moje tři recepty na přípravu králíka. Pa Bohdana

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji... Boní

pod čím najdu? Máš tam toho…„něurekom“ (používá moje druhé já).

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji.

Zlati, já jsem ten blok z dětství ještě neodbourala, ale ty recepty, co jsem sem sama na králíka vložila, ty občas vařím. Dětem předstírám, že je to kuře a manžel, ten si pochutnává. On totiž neodolá králíku ani v restauraci, když je v nabídce…
Tenhle recept je krásný, ale já, když už toho ušáka koupím, využiju svoji česnekovou, nebo smetanovo-červeno-vínovou verzi:-)))

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji

no já mám také uloženo a jen co zase nějakého ušáka koupím, tak vyzkouším.
Jejej kdepak je ta doba, kdy je moje maminka chovala. A jak já je nechtěla jíst. Teď bych ráda domácího…, ale není zdroj ..ách jo.
No holt nějaký zmrzlík i když občas se prodávají ušáci chlazení, jen na ně natrefit.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji.

Terrinko, já taky. Moc mi chutná králík pečený s kořenovou zeleninou a se slaninou. Už jsem dlouho neměla. Jinak králíky nemusím.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji.

Králík je sám o sobě docela „suché“ maso i když dobré a zdravé, tak já k němu dávám péct alespoň kousek bůčku, nebo uzenou prorostlou krkovici a hodně česneku- moc dobrej sos a načáchlé maso tou dobrotou! Krásný den!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Králík na rozmarýnu a šalvěji.

Jejda jejda, to si schovám! Dobrých receptů na králíčka není nikdy dost! Jenom dobrých králíků je málo… :-(

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz