Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
hippolyta Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zaalouk je marocký většinou lilkový kaviár, hrubé pyré, doplněné různým kořením, někdy zredukovanou rajčatovou omáčkou. V tomhle receptu je lilek nahrazen květákem, ale existují varianty s dýní, mrkví, cuketou… Všechno záleží na vaší chuti. Jako předkrm, součást mezze nebo příloha ke grilovanému masu ideální, jí se teplý i studený.
Květák rozebereme na růžičky, osolíme a uvaříme v páře doměkka. Na hlubokém talíři ho rozmačkáme vidličkou. V pánvi na mírném ohni orestujeme česnek na oleji, jen lehce, přidáme koření, pokrájený citrón nebo kůru, chviličku restujeme, pak přidáme rozmačkaný květák, rajčata (nebo ne), petrželku a koriandr, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut. Hotový zaalouk zdobíme petželkou a kapkou olivového oleje. Dobrou chuť!
placky, grilované maso, špízy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.3.15 15:09
Bohužel jsem neměla všechny potřebné druhy koření, ale na výsledek je
pro mě, vzhledem ke kolejním podmínkám, uspokojivý . Přidala jsem lilek i rajčata.
Děkuji za recept.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kořeněné květákové pyré - zaalouk z květáku
395 příspěvků 20.7.13 21:12
Co bych pro tebe neudelala, Ejo! Uz to mazu a menim! Mam par takovych libustek, kmin a syr, ten Trebon a ta Olomouc, naslo by se toho vic…
A mne to taky chutná vic bez rajcat, ale ja mam kvetak neobycejne rada, tak mi nevadi tak intenzivni chut.
Když změníš v ingrediencích „římského kmína“ na „římského kmínu“…
tak zítra běžím pro květák

Možná skoro bez těch rajčat.