Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Květák a tykev uvařte každé zvlášť v páře nebo mikrovlnné troubě doměkka. Slijte květák a propláchněte jej pod studenou vodou, odstavte. Slijte tykev, dejte do mixéru nebo šlehače a udělejte pyré. Odstavte. Na oválné pánvi (wok) nebo jakékoliv větší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte květák, vodu, římský kmín, mletý koriandr, kurkumu a mango prášek. Za stálého míchání poduste asi 5- 7 minut. Květákovou směs vyndejte na pekáč a odstavte. Předehřejte troubu na 150 stupňů. V hrnci rozehřejte zbývající olej, přidejte zázvor a chilli a za stálého míchání poduste 1 minutu. Přidejte pyré z tykve a na ztlumeném ohni povařte asi 5 minut. Dosolte podle chuti. Omáčku nalijte na květák, posypejte čerstvým koriandrem a 30 minut pečte.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Květák s omáčkou z tykve