Recept Květákové karbanátky se sýrem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květákové karbanátky se sýrem

Postup

Taka obycajna zeleninova fasirka ( karfiolova) chcel som napisat zo sicilie ale nikdo tu neveri ani susedom zo sicilie tak je to odnikadial s greckym letnym salatom a greckym jogurtovym dressingom.

1-Karfiol dame uvarit do osolenej vody ( da sa urychlit ze sa rozoberie na mensie hlavicky). Na drobno nakrajame cibulu spenime na rozohriatom oleji a pridame na drobno nakrajany cesnak a pokracujeme zo par minut v duseni. Do misky dame uvareny karfiol ktrory na hrubo roztlacime ako na pyre pridame cibulku a cesnak na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a, nastruhame si z muskatoveho oriesku, pridame nastruhany parmezan a vajicka osolime a okorenime podla chuti.Poriadne premiesame podla toho ako je zmes riedka , zahustime struhankou .

2-Ja som dal zmes schladit - stuhnut do ladnicky cca 30 minut . Na panvicu som si dal rozohriat olej ( ten rovnomerny tvar som dosiahol podla rady jedneho sefkuchara , „vykrajoval som zmes naberackou na zmrzlinu a potom obalil v muke). Fasirku vysmazime do zlatista, dobre je dat absorbujuci papier "vysusit“

3-salat, grecku oharku( dakde sa vola arabska ) nakrajme na drobno, pridame zrelu na drobno nakrajanu paradajku alebo cherry paradajky, jarnu cibulku , cervenu cibulu mensiu na jullien,papriku zelenu na kocky, petrzlenovu vnat na drobno nakrajanu a zalejeme zmesovou extra panensky olej citron a sol korenie.

4-jogurtovy dressing, do misky dame grecky jogurt ( je uplne inej chuti ako europsky , viac kremovy) pridame roztlaceny cesnak a citronovu stavu a sol podla chuti.

5- Dobra zmena po masovych orgiach.....

Nahlásit recept

  • 05.01.11 vloženo
  • 7297x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 ks karfiol varený
  • 1 ks cibuľa
  • 2 struciky cesnak
  • 100 g parmezán strúhaný
  • 1/2 lyzicky muškátový orech
  • 2 ks vajce
  • strúhanka za hrst
  • petržlenová vňať za hrst
  • sol,mleté čierne korenie
  • muka na obalenie
  • dressing :
  • 150 ml grecky jogurt
  • 2 strucikycesnak
  • 2 lyzice citrónová šťava
  • sol
  • grecky salat:
  • 1 ks grecka oharka
  • 2 ks jarna cibulka na drobno nakrajana
  • 1 ks cibula cervena
  • 1 ks paprika zelená
  • za hrst petrzlenova vnat
  • 2 ks paradajky alebo cherry
  • sol, mleté čierne korenie
  • 2 lyzice citrónová šťava
  • 2 lyzice olej olivový extra panensky
  • 150 ml olej na vysmážanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.01.16 14:52

Do salátu mi sice pár ingrediencí chybělo, ale jinak vše dle receptu :)
Pochutnali jsme si, díky za recept.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Květákové karbanátky se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
dag
540 příspěvků 08.01.11 13:36

To je pěkný recept, ale zatím ukládám, květák u nás stojí 48 Kčs a to je moc. Počkám na léto.
A nabírat zmrzlinovou naběračkou je skvělý nápad.
Měj se dobře Bento.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.01.11 00:43

Bento, tak to v receptu prepis, pises tam, ze na pekac das rozehrat olej … to me zmatlo, prze jsou i lide, co smazi v troube !
Jinak ja to chapu jako kvetakove karbanatky, ktere bezne se u nas delaji, akorat bez toho syra. A to se mi libi a to udelam a taky z kapusty !

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.01.11 00:22

Bento.....nebij mě…ale nemohl bys to nazvat spíše KARBANATKY…?
Protože karbOnatky nikdo nenajde… resp. ve vyhledavači se mezi Květákovými karbanátky, kterých už tu navíc hodně je, ty tvoje Karbonatky nezobrazí…

Navíc, tenhle název vůbec nic nenaznačí o jaké krásné a exotické jídlo jde…:-(
Kdybys do názvu připojil třeba… - s řeckým salátem apod, hned by to bylo jasnější..
Je škoda takhle krásný recept zazdít…!

Auvajs… :wink: :mrgreen:

Bento
794 příspěvků 06.01.11 00:09

Isiel som sa opytat Helene susedy a ako sa to teda vola , tak Giorgio ( zo Sicilie )jej muz to volal frittelle.
Ale suhlasim so vsetkymi a pripisem to na karbonatky.
 http://laperladelmediterraneo.myblog.it/…olfiore.html

Bento
794 příspěvků 05.01.11 23:59

wydra, uz citam, smazim na panvi nie v trube, ale su naozaj dobre -lepsie ako normalny vyprazany kvetak a zajtra budem robit jeden experiment kde ich budem piect vo formickach
Moj syn si privyrabal popri skole fotenim jedal pre restiky. Tak som sa "priucil " daktore triky hlavne ako ist na osvetlenie aj ked nieje v ateliery.

sveva
751 příspěvků 05.01.11 23:53

Noskovice - vždy přesná - děkuji. Aspoň nejsem první co vrtá. Pokud se to musí exoticky nazývat tak Polpette di cavolfiore.
Wydra naťukla správně karbanátky. Dělají se také frittelle, ale to je jiný recept. Možná se to té Řekyni jen trochu popletlo.
Drobek - ten článek je moc sympatický, opravdu je to často z nouze ctnost a co lednice dá, ale velká dobrota. Zrovna před pár dny jsem se dívala jak mistři kuchaři radí různé triky a tvrdí, že udělat dobrou frittatu (jenom z vajec a sýra) není legrace.
Obyčejná frittata je česká omeleta, cokoliv zalité rozšlehanými vejci, pomalu smažené, potom obrácené pomocí talíře (ti dobří to obrátí letem nad pánví) a dopečené.
Svato - děkuji. Opravdu mi jde jenom o to, aby naši labužníci dobře věděli o co jde, pokud se pokrm přiřadí do italské kuchyně. Máš pravdu, že někdy je to zbytečné.
Osobně mne moc zajímají poznámky od Jolany k arabské kuchyni, nebo Mejsie a Ssalonis k té indické atd. Pořád se učím a baví mě to.
Zdravím.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.01.11 23:46

Bento, tak jeste jednou .....
recept je krasny, jen otazka. Pises, ze na pekac olej a osmazit – takze smazis ty „karbanatky“ v troube a ne na panvi?

No a musim i po odnoceni fotky ti opet vyseknout poklonu, Tve fotky jsou jedna krasnejsi nez druha !!! Opravdu je to tvuj vytvor i fotka? Napadite, krasne vyfocene!
Podtrhuje to recept . Krasa! :potlesk:

Bento
794 příspěvků 05.01.11 23:44

:oops: noskovice, pisem jedno a myslim druhe. Omlouvam sa to bolo cervene vino , tak su to frittelle … :roll:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.01.11 22:09

Děkuju Noskovice, já frittatu znám jako něco ale úplně jiného. Ale je možné, že se to prostě dělá jinde jinak. Sám jsem na tohle téma uveřejnil povídání, je tady. http://www.kudlanka.cz/index.php?…

noskovice
1322 příspěvků 05.01.11 21:34

Bento, recept je pěkný, jenom si dovolím (pochopitelně ne ve zlém) upřesnit něco. Frittata je něco jiného. Toto jsou polpette. Frittata jsou rozšlehaná vejce na pánvičce (něco jako omelette). Může být pouze z vajec, nebo s různými ingrediencemi, ale je to „vaječná placka“.
Dát směs ztuhnout do ledničky je výborný nápad. :potlesk:

di
2451 příspěvků 05.01.11 21:12

Krásný recept, až zas bude k dispozici čerstvá a zralá zelenina na salát, určitě to vyzkouším (z toho skleníkového polystyrénu, co se dá koupit teď, by to asi moc dobré nebylo)..

svato
1418 příspěvků 05.01.11 20:34

načo vŕtať, to je ako keby dnes niekto tvrdil, že je úplne čistý Slovák (Čech, Maďar, Nemec, Rakúšan, atď), Európa je už dlho malá a pomiešaná. Nechcem tým nijako znevážiť napríklad Svevu, určite vie, o čom hovorí, snáď by niekedy bolo vhodné obmedziť zemepis v názvoch receptov.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.01.11 17:08

Recept je krasny, jen otazka. Pises, ze na pekac olej a osmazit - takze smazis ty „karbanatky“ v troube a ne na panvi?

No a musim i po odnoceni fotky ti opet vyseknout poklonu, Tve fotky jsou jedna krasnejsi nez druha !!! Opravdu je to tvuj vytvor i fotka? Napadite, krasne vyfocene!
Podtrhuje to recept . Krasa! :potlesk:

Bento
794 příspěvků 05.01.11 15:31

Pre tych co budu vrtat .Tento recept mam od susedy starej babky co je z Greckych ostrovov tak ho robia u nich, jej muz bol zo Sicilie a len tak pre zaujmavost, Sicilske mesto Sirakusy bolo dlho najvacsie mesto Grecka vacsie ako Ateny.Takze vela receptov z tychto koncin sveta aj ked si daktory nepripustia je uplne prepletena s Greckymi, Arabskymi atd… :wink:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz