Recept Květáková kheema
Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
V penvé pánvi rozehřejte olej na nižší teplotu, přidejte zázvor, chilli, římský kmín, bobkový list a podle chuti přisolte. Za stálého míchání duste asi 1 minutu. Cibuli dejte do šlehače nebo mixéru a vyšlehejte pyré. Dejte cibuli na pánev a za občasného míchání poduste asi 12 - 15 minut až je cibule dozlatova. Přidejte květák a vodu a povařte asi 5 - 6 minut dokud květák nezměkne. Občas promíchejte. Přidejte rajčata a za občasného míchání poduste 10 minut. Vmíchejte koriandr, mletý římský kmín, garam masalu, mango prášek a kurkumu. Poduste ještě 5 minut.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 23.03.07 vloženo
- 13003x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- Pikantní jídlo z nadrobno nakrájeného květáku s cibulí, rajčaty, chilli a zázvorem. Tímto způsobem se dá také velice chutně připravit tykev.
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého zázvoru
- 2 čerstvé jemně pokrájené červené nebo zelené chilli papričky
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 bobkové listy
- sůl
- 2 velké cibule
- 1 květák rozdělaný na růžice a nakrájený velmi nadrobno
- 125 ml vody
- 4 velká oloupaná rajčata nakrájená nadrobno
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička mango prášku
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku20.3.16 14:22
Přiznám se, že jsem cibuli jen nakrájela na superjemno - odešel mi tyčák a velkého pomocníka se mi nechtělo použít. A neměla jsem mango prášek. Polda sice nepíše nic o příloze, ale rýže mi přišla jako jasná volba. Ortodoxní masožravci si mohou přidat kousek jednoduše upraveného masa - spíš kuřecí či krůtí.
Edit: smícháním zbytku rýže a květákového základu oběd na zítra do práce do krabičky - pokud to nesním dřív…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům23.7.11 12:18
Dobré to bylo, fakt !
Další indické jídlo do mých oblíbených.
Diskuse k receptu Květáková kheema
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Květáková kheema
casino, to me na tom receptu zaujalo ze vseho nejvic
ANO, rozmixovala tycakem ! A chystam se takhle
ukasovat cibuli a usmazit uplne samotnou. Tady jsem ji opejkala s tim korenim a
zazvorem, tak nevim, jaka muze byt samostatne. Uz nemam cibuli abych vyzkousela
hned. Tak je to na vas !? 
wydra, posyrovu, fakt
wydra, tu cib, cib, cibuličku jste šlehala posyrovu, když už jste tedy dodržela postup
Dobré to bylo, fakt !
Další indické jídlo do mých oblíbených.
Dala jsem jen jedno větší rajče a pak rajské pyré. Samotná rajčata jsou podle mě málo. Obohatila jsem čtvrtkou, na tenké plátky nakrájené cukety. Postup i ingredience jsem zachovala . Kdo rád indická jídla, pochutná si.
Pečené jehněčí nebo jen uvařené kuřecí stehenní maso by se velmi hodilo, velmi! I když pouze jako lehký oběd bez masa je to také výborné.
Jolano, bez římského kmínu by to bylo také dobré ale klasický kmín bych tam jako náhradu určitě nedala.
Příspěvek upraven 23.07.11 v 12:28
5068 příspěvků 23.6.11 22:14
…kvetak s cervenym turbanem