Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
velebinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Paličky u kosti nařízneme a osolíme . Do mouky přidáme koření,sezam a zalijeme tolika tekutiny aby vznilko husté těstíčko ve kterém důkladně obalíme paličky. Které zvolna usmažíme ve větším množství oleje cca 30minut.
Recept je z kategorií: Drůbež
Brambory a salát .
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na KFC kuře
Anitta, ja som to skor myslel ze obalovanie v ochutenej muke bez vajicka asi nie je cesticko
, alebo je?

Di, dik ja to mam dopletene ja neviem co tu do toho buttermilk( cmaru) davaju ale chuti lepsie ako smotana na slovensku.
Danda, co nam to tu vypravas ake haluze ze stara, uz si zabudla na Kevina
http://www.youtube.com/watch?…
Příspěvek upraven 01.11.12 v 23:58
Anito, úplně jsem se bála napsat, že doma přidávám glutamát
, používám Aji-No-Moto, mám ho čtvrt kila
už 10 let a zdá se, že neubývá 

A dík za odkaz! Myslím, že o víkendu zkusím.
Už jsem měla nápad, že zkusím brigádu v KFC, ale asi nemám šanci, protože na mladý kolektiv jsem jaksi přestárlá
521 příspěvků 1.11.12 22:32
Pockej Bento, jak to myslis s tim testickem? Ze se to neobaluje?
521 příspěvků 1.11.12 22:28
Casino, jak od tematu? Sypou to do jidla v KFC? Sypou! Tak jsme ve spravnym supliku
Zagoogluj si o umami, je to zajimavy

521 příspěvků 1.11.12 22:15
Bento, ty mi davas!
Jeste, ze tam chodim jednou za rok, tak to msg
snad zvladnu
Nekde maji napsano, „No msg“, ale
ver jim, ze jo! 
2452 příspěvků 1.11.12 10:28
Bento, jen pro upřesnění: buttermilk=podmáslí=cmar, syrovátka=srvátka=whey.
Casino, ja som chcel len povedat ze do KFC ziadne cesticko nejde, a kura sa najprv marinuje a kdo chce mat podobnu chut ako z obchodu prida MSG a musi to prazit v tlakaci co doma nedoporucujem
…ale berte to jako osvětu

(třeba metanol)
a bílou hůl 
MSG:
Bento, v ČR běžně k dostání
Anitta, přírodní vs. syntetický?
To je jako s etanolem. Ten syntetický je určitě čistší, než kvasný. Na to můžete vzít jed!
Anitta, ja neviem ci je to u vas dovolene alebo zakazane ale to co som prilozil je z ich webu a pozri si stranu 6, alebo 9, 14 atd…

521 příspěvků 31.10.12 23:56
Bento, to prece neeee, to uz se tady nesmi, stejne neni msg jako msg, jedno je prirodni a druhe chemicke, to chemicke bych nejak nepotrebovala…

Anitta, este pre vsetkych co sa cuduju ( aj Casino ) preco nemaju taku chut odpoved je jednoducha, treba zobrat lyzicu MSG, E 621, glutamat
,da sa kupit v azijskych obchodoch cisty MSG pod
menom -Aji-No-Moto alebo Vetsin.
Tu je zoznam ingrediencii priamo z ich webu.
http://www.kfc.com/…ts_oct10.pdf
Příspěvek upraven 31.10.12 v 23:49
521 příspěvků 31.10.12 23:16
Mas pravdu Bento, ve velkem se to tak dela. Kdysi to smazili na Grisco, jenze transfety grrr, ted aspon na canole, jenze na tech par kousku doma to nema vyznam
Pozeral som nedavno na kablovke biografiu colonela Sanders.On zacal ako tradicne vyprazane juzne kura. Potom spravil jednu velku zmenu ked sa mu darilo kurcata dal vyprazat v tlakovych fryeroch, aby mu to islo rychlejsie ale to robi aj lepsiu chut.Nema zmysel spekulovat aky je recept na KFC ale takto sa vyraba tradicne juzanske kurca z coho vychadzal.
PS: kura sa marinuje v butter milk co je po slovensky srvatka
http://www.youtube.com/watch?…
Příspěvek upraven 31.10.12 v 22:02
521 příspěvků 31.10.12 21:40
Jolanko, mrkni se na ten link, ktery jsem dala Dande, je to o necem jinem, jinak tady se to smazi na canola oil a pomalu, takze fritak jedine s regulatorem teploty.
5068 příspěvků 31.10.12 21:05
Dando, ja som sice nikdy v zivote nejedla kure KFC, dokonca ani ziadne ine a dokonca ani Hamburger ale nebude to nahodou tym vyprazanim? teda olejom ci akym inym certom? ..vies, taky obycajny falafel nikdy neurobis taky aky predavaju a vtip je v tom ze ho vyprazaju v tom najlacnejsom palmovom oleji a o to ide…

PS: jj. dakujem..vsetko co mam vo vrecku prejem, udrzujem vam susedsku ekonomiku v prosperite..
…podle všeho tedy vejce do těstíčka ANO!!! (já ho tam samozřejmě nakonec dal) a postup je úúúplně jiný, než je psáno zde

Z tohoto titulu bych recept hodnotil jako NEPOUŽITELNÝ!
No, je otázne, kdy někdo recept nabonzuje KFC s tím, že se LAB přiživuje na jejich značce
P. S.

koukám, že pod obrázkem se už dvěma labužníkům uvaření líbí…
No, proti gustu…
521 příspěvků 31.10.12 19:49
No neni Danda neni…
Ja to sice koupim na kazdem rohu, ale nekdy
udelam tohle:

http://www.tastyappetite.net/…e-fried.html
a to je dobry, k tomu biscuit, bramborova kase a coleslaw a treba par hranolku a nezbytny ketchup, nezdrave, ale chutne…
Casino, kuře jako v KFC se mi nikdy tak dobré nepovedlo, jsem odsouzena na něj chodit pouze tam za nepřiměřený obolos
, ale někdy mě syn ukecá a tak kuřecí díly
- špalíky, spodní stehna, křídla, táhnu asi 15 minut v osolené vodě
s feferonkou, studené naložím do kefíru do druhého dne, pak je popráším
chilli a obalím v solamylu, potom v rozšlehaném bílku a nakonec
v kukuřičné hrubé strouhance a usmažím, nechám dojít v troubě.
Stejně to není ono
MAKRONKY pravily, že sice tvrdé mají rády, ale kuře v „plechu“ prý zatím neměly


Mně to chutnalo!
Velmi
Pro Labužníky:
a) Myslíte, že do tohoto těstíčka opravdu nepatří vejce, nebo aspoň jeho část (žloutek nebo to druhé a skořápka to není)?
S těstíčky nemám zkušenosti (naposledy jsem smažilo TEMPURU), ale tady toto bylo jako sečka, sečka, sečka, pokud víte čemu se tak také říká
b) Byl by někdo tak hodný (-á, -é) a podle receptu to vyzkoušel?
Možná jsem jenom levé, levé, levé!
Pro notorické, chronické hodnotitele „mých“ obrázků:
a) Opravdu se vám ta úvodní fotečka líbí tak, že ji hodnotíte?
b) Pokud ano, tak PROČ? (asi nejlepší by bylo vyjádření pod obrázkem)
Děkuji