Recept Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

Salix Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kančí kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky cca 1 cm silné. Lehce naklepeme klouby prstů, osolíme, opepříme. Smícháme hrubozrnnou a medovou hořčici a ve směsi důkladně obalíme plátky. Necháme několik hodin marinovat. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi zprudka opečeme plátky, přesuneme do pekáče, zalijeme bílým vínem, aby bylo z poloviny potopené a přidáme čerstvé bylinky a drcený česnek. V troubě dusíme cca hodinu, poté zalijeme smetanou, snížíme teplotu na 160 °C a pečeme další hodinu.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 22.05.10 vloženo
  • 15315x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2,5 hodiny + mar

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg kančí kýty
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce medové hořčice
  • suché bílé víno
  • čerstvá rozmarýna
  • čerstvá šalvěj
  • 250 ml sladké smetany
  • česnek dle chuti
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Bramborové rösti, bramborové placky, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.6.10 20:12
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

bavorskou s plnotučnou Boneco jsem smíchala s kousky masa, okořenila, zalila vínem a pomalila 5,5 hodiny na nižší stupeň. Hodinu před koncem jsem zahustila trochou hladké mouky a zjemnila plnotučným mlékem. Přílohou byla rýže. Moc nám chutnalo.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.6.10 20:11
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

dělala jsem v pomalém hrnci. Hořčici KAND Francouzská hrubozrnná

Salix
24 příspěvků 28.5.10 21:10
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

Sveva: Mockrát děkuji za kompliment, zahřálo to u srdce :-) Myslím, že se tu teď budu zdržovat víc. Ještě jednou díky a krásný den :-)

sveva
751 příspěvků 28.5.10 16:57
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

Všechny tvoje recepty jsou velmi dobré. Škoda, že nás potěšíš tak jednou za dva roky, ale o to si toho víc vážím.
Zdravím.

Salix
24 příspěvků 28.5.10 15:47
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

Alis: Naše kremžská hořčice je spíše sladká, na tenhle recept jsem použila značku Maille (jak píše Františka), a od Maille i medovou. Obě se dají běžně sehnat, prodává je např. Tesco. Jsou vynikající, od stejné firmy se dají koupit i jiné druhy, např. se zeleným pepřem, dijonská, provensálská…a jsou perfektní všechny (tohle není reklamní vsuvka, pouze láska k hořčici :-))

Labužník jandule02
1089 příspěvků 24.5.10 15:08
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

Kančí kýta se prodává občas u Mrázka v Bělehradské v Praze, ale teď není vhodná doba, spíš na podzim a v zimě.

Frantiska
927 příspěvků 24.5.10 06:46
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

ano ta je skvela, ale videla jsem ji bohuzel jenom v makru … pokud ji nekdo videl prodavat i jinde, tak prosim dejte info

martin_etzl
280 příspěvků 24.5.10 06:10
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

Nejlepší hrubozrnná hořčice: http://www.novydvur.cz/…roducts.html

Frantiska
927 příspěvků 23.5.10 22:27
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

tady je v eshopu medova horcice http://www.ecoopera.cz/medova-horcice-140g

Alis
2617 příspěvků 23.5.10 19:33
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

mám dotaz k hořčicím - hrubozrnná je něco jako kremžská? Medová je něco jako bavorská? Nebo se jedná o nějaké jiné specifické?

cookie123
253 příspěvků 23.5.10 19:24
Re: Kančí kýta na smetaně, bílém víně, hořčici a bylinkách

Já chci kance!!!!:))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz