Recept Kančí na bílém víně

suzanka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kančí kýtu nařežeme na slabší plátky Česnek natlučeme v hmoždíři na kašičku spolu s kmínem, solí a pepřem Jednotlivé plátky touoto směsí potřeme a pokládáme do pekáčku vymaštěném sádlem, kousky masa prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka a jemně stlačujeme k sobě. Celé posypeme slaninou nakrájenou na kostičky, podlijeme vínem. Zakryjeme alobalem a pečeme tak hodinku a čvrt na 160-170. Odkryjeme a pečeme ještě tak 15-20 minut. Štávičku zahustíme ( můžeme 1/2 nebo celý výpek rozmixovat). Jako přílohu jsem udělala rýži s jablkama, viz. recept na labužníkovi. (recept z 95 % převzatý od pana Stupky z pořadu party s kuchařem)

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 22.01.06 vloženo
  • 16346x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kančí kýta
  • Bílé víno
  • Slanina
  • Sůl, pepř,kmín,česnek
  • Trocha sádla
  • Cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí na bílém víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz