Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kýtu očistíme a našpikujeme. Svaříme nálev, necháme zhladnout a maso do něj alespoň na 12 hodin naložíme. Do vyššího pekáče s poklicí nebo kastrolu dáme máslo, maso, které nasolíme, nakrájenou kořenovou zeleninu, 1 nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vínem a pod poklicí pečeme do měkka. Maso vyjmeme , pekáč či kastrol přendáme na plotýnku a dokončíme omáčku: K výpeku přidáme nakrájené další dvě cibule, citronovou kůru, višňový džem a vydusíme na tuk. Mícháme, protože díky džemu má výpek tendence se připalovat. Zasypeme hladkou moukou, necháme trochu zadinstovat a zalijeme vodou. Omáčku rozvaříme do hladka, vybereme kuličky a bobkové listy, rozmixujeme. Vrátíme na oheň a zjemníme smetanou, kterou jen necháme přejít varem. Pokud je třeba dochutíme solí, citronovou šťávou a cukrem. Vložíme nakrájené maso plátky, aby se v omáčce prohřálo. Na talířích na maso vyrobíme z plátku citronu, šlehačky a brusinek "terč".
Recept je z kategorií: Divočák
jemný houskový knedlík nebo krupicové noky, červené plné víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kančí kýta s višňovou omáčkou