Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
martan Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jahody očistit a nakrájet na čtvrtky. Dát do mísy, posypat cukrem, promíchat a nakonec zakapat balsam. octem. Opět promíchat. Uložit na chladné místo (pozor, ne do lednice!!!) a nechat marinovat minimálně 1 hodinu. Občas promíchat. Před podáváním posypat pepřem - pepř značně zvýrazní chuť jahod.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico
1254 příspěvků 4.5.09 01:42
Jahody a balsamico je fajn kombinace. Mám vyzkoušeno TOTO
Já si občas smlsnu vanilkovou zmrzku, sem tam jahoda, s horkým karamelovým přelivem a celým zeleným nakládaným pepřem. Taky dobrota …
Blíží se jahodová sezóna, tak se přidám. Moje nejoblíbenější jsou: jahody nakrájené na kousky, část jich rozdrtím vidličkou na jemno, přidám špetičku soli, dobrý ocet balsamico, cukr písek a rozšlehám. Potom tím zaleji jahody a nechám macerovat v chladnu. Někdy místo octa zaleji červeným vínem. Ta špetka soli opravdu zvýrazní vůni jahod. S pepřem to zkusím.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepř bych tedy dala černý. A pěkně čerstvě namletý.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám balsamico z Modeny, fy Ponti…právě ten pepř mi tam přijde zajímavý, asi se jej musí dát „přiměřeně“
…ale jaký? černý? bílý? červený? zelený
asi ne.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Zkoušela jsem to. Pepř jsem nedávala. Je to dobré, musí se to nechat proležet.
Tip: použijte ten nejlepší Balsamico ocet, jaký si jen můžete dovolit.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda to vypadá velmi zajímavě …! Už to někdo zkoušel? Jdu na trh pro jahody.