Recept Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

martan Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jahody očistit a nakrájet na čtvrtky. Dát do mísy, posypat cukrem, promíchat a nakonec zakapat balsam. octem. Opět promíchat. Uložit na chladné místo (pozor, ne do lednice!!!) a nechat marinovat minimálně 1 hodinu. Občas promíchat. Před podáváním posypat pepřem - pepř značně zvýrazní chuť jahod.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 03.06.05 vloženo
  • 7105x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg jahod
  • 4-5 lžic jemného krystalového cukru
  • 8-10 polévkových lžic balsam. octu
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Bali
1254 příspěvků 4.5.09 01:42
Re: Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Jahody a balsamico je fajn kombinace. Mám vyzkoušeno TOTO ;-)

casino
4498 příspěvků 4.5.09 01:35
Re: Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Já si občas smlsnu vanilkovou zmrzku, sem tam jahoda, s horkým karamelovým přelivem a celým zeleným nakládaným pepřem. Taky dobrota …

sveva
751 příspěvků 4.5.09 01:09
Re: Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Blíží se jahodová sezóna, tak se přidám. Moje nejoblíbenější jsou: jahody nakrájené na kousky, část jich rozdrtím vidličkou na jemno, přidám špetičku soli, dobrý ocet balsamico, cukr písek a rozšlehám. Potom tím zaleji jahody a nechám macerovat v chladnu. Někdy místo octa zaleji červeným vínem. Ta špetka soli opravdu zvýrazní vůni jahod. S pepřem to zkusím.

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Pepř bych tedy dala černý. A pěkně čerstvě namletý.

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Mám balsamico z Modeny, fy Ponti…právě ten pepř mi tam přijde zajímavý, asi se jej musí dát „přiměřeně“ :-)…ale jaký? černý? bílý? červený? zelený asi ne.

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Zkoušela jsem to. Pepř jsem nedávala. Je to dobré, musí se to nechat proležet.
Tip: použijte ten nejlepší Balsamico ocet, jaký si jen můžete dovolit.

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jahody v balsamikovém octu - Fragole Con Aceto Balsamico

Teda to vypadá velmi zajímavě …! Už to někdo zkoušel? Jdu na trh pro jahody.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz