Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Italsky Glassa di aceto balsamico, angl. Balsamic glaze. Většinou se
používá k dochucení některých pokrmů a k dekoraci talířů před
podáváním.
Kdysi vyškemráno od jednoho šéfkuchaře, dávkování upraveno na domácí
poměry.
Všechno dáme na nepřilnavou pánvičku, přivedeme do varu, snížíme plamen na minimum a za občasného zamícháni pomalu redukujeme na požadovanou hustotu. Pozor, poleva trochu houstne i po odstavení. Stáhněte z plotny a zchlaďte pánvičku. Zrovna tak ohodnotíte, zda vám množství cukru vyhovuje. Pokud je to moc husté, můžete naředit trochou vody.
Uvedené suroviny můžete násobit (nebo dělit) podle toho, jaké
množství potřebujete a kolik chcete do toho investovat. Na výsledku se
jistě také podepíše kvalita surovin.
V uzavřené skleněné nádobce můžete skladovat v lednici, ale dobu
trvanlivosti se mi nepodařilo ověřit.
Samozřejmě si můžete pohrát přidáním dalších příchutí podle fantazie a podle upotřebení, ale tato jednoduchá je asi nejlepší a univerzální.
Recept je z kategorií: Dipy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
1418 příspěvků 20.05.13 21:50
@jolana
z takejto kombinácie by fakt „jeden mladé dostál“, aspoň tak by to okomentovala moja babička z Francovej Lhoty
ale tuším podobná kombinácia (bez majonézy) bola pri šaláte z jahôd a baby špenátu, vyskúšala som ho a bol celkom fajn, ale strašne rýchlo vädol a púšťal šťavu, musí sa pripraviť asi tak 2 sekundy pred konzumáciou a len toľko, čo sa okamžite spotrebuje
5065 příspěvků 20.05.13 13:30
Casino, ze si ty gravidne?

… a vložit jako titulní obrázek onu fotečku, co tu zde pod komentářem
Zajisté poznáte, že jsou to
pocukrované jahody s redukcí
ale co by vás možná nenapadlo, pak to, že ta
čtvrtá věc je MAJONÉZA 
ale pro ostatní experimentátory: VYZKOUŠEJTE!
Poprve možná raději se zavázanýma očima… a uvidíte hihi, jak se
nakyslá chuť majonézy (HELLMANN´S) snoubí s nasládlou chutí balsamikové
redukce. Já to poprve prublo TADY když
MAKRONKY do sebe dlábily tu suchou brzdu s chlebem a paplaly si to vším co
bylo po ruce. Když slyšely, jak si blaženě pochrochtávám, napřed do
vypadalo, že jim kufr udělá stojku, ale nakonec mi sežraly všechno: jahody,
glazé i majonézu

sveva, pokud sem ještě kdy zabloudí, tak ji asi porazí
Drobnůstka zásadního významu k receptu
…nakonec autorka sama pýýýše:
Z uvedeného množství surovin vám vyjde asi 100 ml předmětné redukce…
Zda je to hodně, nebo málo, ať si každý spočítá sám
„…jaké množství potřebujete a kolik chcete do toho investovat“
Příspěvek upraven 20.05.13 v 11:58