Recept Balsamikové glazé - redukce
sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Italsky Glassa di aceto balsamico, angl. Balsamic glaze. Většinou se používá k dochucení některých pokrmů a k dekoraci talířů před podáváním. Kdysi vyškemráno od jednoho šéfkuchaře, dávkování upraveno na domácí poměry.
Postup
Všechno dáme na nepřilnavou pánvičku, přivedeme do varu, snížíme plamen na minimum a za občasného zamícháni pomalu redukujeme na požadovanou hustotu. Pozor, poleva trochu houstne i po odstavení. Stáhněte z plotny a zchlaďte pánvičku. Zrovna tak ohodnotíte, zda vám množství cukru vyhovuje. Pokud je to moc husté, můžete naředit trochou vody. Uvedené suroviny můžete násobit (nebo dělit) podle toho, jaké množství potřebujete a kolik chcete do toho investovat. Na výsledku se jistě také podepíše kvalita surovin. V uzavřené skleněné nádobce můžete skladovat v lednici, ale dobu trvanlivosti se mi nepodařilo ověřit. Samozřejmě si můžete pohrát přidáním dalších příchutí podle fantazie a podle upotřebení, ale tato jednoduchá je asi nejlepší a univerzální.
Recept je z kategorií: Dipy
- 10.03.11 vloženo
- 27006x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 min
Ingredience
- 200 ml ocet balsamico
- 200 ml červené víno
- 6 KL třtinový cukr
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Balsamikové glazé - redukce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Balsamikové glazé - redukce
1455 příspěvků 20.5.13 21:50
@jolana
z takejto kombinácie by fakt „jeden mladé dostál“, aspoň tak by to okomentovala moja babička z Francovej Lhoty
ale tuším podobná kombinácia (bez majonézy) bola pri šaláte z jahôd a baby špenátu, vyskúšala som ho a bol celkom fajn, ale strašne rýchlo vädol a púšťal šťavu, musí sa pripraviť asi tak 2 sekundy pred konzumáciou a len toľko, čo sa okamžite spotrebuje
5068 příspěvků 20.5.13 13:30
Casino, ze si ty gravidne?

… a vložit jako titulní obrázek onu fotečku, co tu zde pod komentářem
Zajisté poznáte, že jsou to
pocukrované jahody s redukcí
ale co by vás možná nenapadlo, pak to, že ta
čtvrtá věc je MAJONÉZA 
ale pro ostatní experimentátory: VYZKOUŠEJTE!
Poprve možná raději se zavázanýma očima… a uvidíte hihi, jak se
nakyslá chuť majonézy (HELLMANN´S) snoubí s nasládlou chutí balsamikové
redukce. Já to poprve prublo TADY když
MAKRONKY do sebe dlábily tu suchou brzdu s chlebem a paplaly si to vším co
bylo po ruce. Když slyšely, jak si blaženě pochrochtávám, napřed do
vypadalo, že jim kufr udělá stojku, ale nakonec mi sežraly všechno: jahody,
glazé i majonézu

sveva, pokud sem ještě kdy zabloudí, tak ji asi porazí
Drobnůstka zásadního významu k receptu
…nakonec autorka sama pýýýše:
Z uvedeného množství surovin vám vyjde asi 100 ml předmětné redukce…
Zda je to hodně, nebo málo, ať si každý spočítá sám
„…jaké množství potřebujete a kolik chcete do toho investovat“
Příspěvek upraven 20.05.13 v 11:58