Recept Caponata Pra
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Nakrájet lilky na 2.5cm kostky. Posypat je solí a nechat okapat po 1 hodinu. Opláchnout a nechat osušit. Oloupat cibuli a nakrájet na plátky. Osmažit je do hněda na 2 lžících oleje. Vyjmout je z pánve a uschovat. Přidat další 2 lžíce oleje na pánev a osmažit lilky. Vyjmout a uschovat s cibulí. Pridat další 2 lžíce oleje na pánev a opatrně osmažit celer po 10min. Oloupat a vyjmout zrníčka z rajčat, posekat je, přidat k celeru a pomalu smažit po dalších 10min. Vyjmout pecky z oliv, rozkrojit napůl a přidat do pánve s kapary, piniovými oříšky, lilkem a cibulí. Rozehřát a přidat ocet. Ochutit solí, pepřem a cukrem a dobře zamíchat. Nechat pomalu dusit po 2 hodiny. Podávat trochu vychlazené. Toto je jedno z italských ¨Antipasti¨.
Recept je z kategorií: Speciality
- 25.09.02 vloženo
- 19650x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 lilky
- sůl a pepř
- 1 velká cibule
- 6 lžic olivového oleje
- 4 řapíky celeru, nakrájených na kousky
- 500g rajčat
- 100g černých oliv
- 2 lžíce kaparů
- 50g piniových oříšků
- 3 lžíce balsamického octa (aceto balsamico)
- špetka cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku7.8.09 00:00
Rozhodli jsme se udělat si něco letního a italského. Naše volba padla na caponatu.
Líbí se miDiskuse k receptu Caponata
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Caponata
Prave ted zjistuju, ze roky delam neco, co nevim ani jak se jmenuje a ono je to tedy Caponata !
Bento, pecu to vsechno v troube a klidne 2 hodiny a pak to zavaruju, je to vyborne!!!! Zakladem jsou lilky, rajcata a cibule, papriky. Celer pridam kousek bulvy,rapikaty je prislis aromaticky. Kapari ja nedavam. Nakonec si dochutis podle toho jak chces mit sladkokysele (podle kyselosti rajcat pridas cukr) a dosolis. Omacka to rozhodne neni !
Cim dele pecu, tim je to lepsi !
Příspěvek upraven 19.12.11 v 12:24
babi,
tu je preklep -2 hodiny dusenia ,
hladam recept na caponatu jedol som ju cez leto na Sicilii a nebola to
omacka 
1456 příspěvků 21.8.09 15:23
ďakujem, priznám sa, že bez toho dlhého dusenia sa mi to páči viac. To vieš, v harlekýnkach dajú dusiť omáčku na špagety a kým je hotová, stihnú toho tak veľa…
caponata nemá být jako omáčka. Dvě hodiny se nedusí ani starý „vůl“, natož zelenina. Zkus se podívat na Caponata siciliána. Všechny chutě zeleniny se mají rozpoznat. Čím kratší dobu vaříš zeleninu, tím je lepší!
Pa, Soňa.
1456 příspěvků 20.8.09 20:46
Tiež som sa nad tým zamýšľala, ale myslím, že tieto cestovinové omáčky sa tak robia, aby boli úplne na kašu, nie som odborník.
588 příspěvků 20.8.09 18:38
Ale dve hodiny dusiť ? Už predpečenú zeleninu ?
1456 příspěvků 20.8.09 17:27
Vyskúšala som a dopadlo to takto:
bolo treba dosť podlievať, dala som sčasti víno, sčasti vodu
aj sterilizovať