Recept Jahodovo-rebarborová marmeláda Veg

Miky75 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Příjemně sladkokyselá marmeláda dobrá k snídani, ale také k sýrům.

Postup

Rebarboru oloupeme a omyjeme, omyjeme i jahody a obojí nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce společně s cukrem a zalijeme vodou jen tak, aby byly ingredience tak napůl ve vodě. Vaříme, dokud se ovoce nerozpadá a pak nechame odvařit přebytečnou vodu. Mezitím můžeme přidat lžíci balsamicového octa. Hotovou marmeládu přelijeme do skleniček, uzavřeme a necháme vychládnout. Je to množství tak na 2 menší sklenky a chutná-li, není třeba sterilovat. V lednici vydrží a zmizí brzy.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 25.04.12 vloženo
  • 11914x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g sladkých jahod
  • 2 stonky rebarbory
  • 200 g cukru
  • voda
  • 1 PL balsamicového octa

Doporučená příloha

  • Osmahnutý pan carrè, rohlíky, sýry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodovo-rebarborová marmeláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz