Recept Jahodovo-rebarborová marmeláda Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Příjemně sladkokyselá marmeláda dobrá k snídani, ale také k sýrům.

Postup

Rebarboru oloupeme a omyjeme, omyjeme i jahody a obojí nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce společně s cukrem a zalijeme vodou jen tak, aby byly ingredience tak napůl ve vodě. Vaříme, dokud se ovoce nerozpadá a pak nechame odvařit přebytečnou vodu. Mezitím můžeme přidat lžíci balsamicového octa. Hotovou marmeládu přelijeme do skleniček, uzavřeme a necháme vychládnout. Je to množství tak na 2 menší sklenky a chutná-li, není třeba sterilovat. V lednici vydrží a zmizí brzy.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 25.04.12 vloženo
  • 11280x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g sladkých jahod
  • 2 stonky rebarbory
  • 200 g cukru
  • voda
  • 1 PL balsamicového octa

Doporučená příloha

  • Osmahnutý pan carrè, rohlíky, sýry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodovo-rebarborová marmeláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz