Recept Jáhelník *

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jáhelník *

Postup

Jáhly zalijte vařící vodou, promíchejte, vodu slijte a ještě jednou propláchněte. Zalijte je 750 ml mléka, přidejte cukr, sůl, zvolna poduste skoro doměkka. Potom přidejte část rozpuštěného másla, propláchnuté sušené švestky, skořici, po promíchání urovnejte do vymazané zapékací formy, zalijte v mléce rozšlehanými vajíčky, pokropte zbylým máslem. V předehřáté troubě zapečte dozlatova.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 18.04.07 vloženo
  • 27358x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g jáhel
  • 750 ml mléka
  • 2 PL cukru
  • sůl
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 200 g sušených švestek
  • 3 vejce
  • 2dl mléka
  • 1KL skořice
  • tuk na vymazání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.08.19 12:19

Miluju ho od mala - dnes verze netradiční: s banány (takže jsem vynechala cukr a i tak to bylo sladké na moji chuť až moc).

Foto v komentáři.

Odkaz na uvaření

Monulie 03.08.14 21:31

S čerstvými švestičkami. Nápisem „pizza“ se nenechte zmást. :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Jáhelník *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Lyduska
366 příspěvků 10.08.19 14:06

Toto vyzerá veľmi dobre. Niekedy musím vyskúšať.

Zuzka1973
2326 příspěvků 10.08.19 12:19

Miluju ho od mala - dnes verze netradiční: s banány (takže jsem vynechala cukr a i tak to bylo sladké na moji chuť až moc).

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhelník *

melasu nemám, mám javorový sirup, ten by šel použít?

southern
17 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhelník *

Doporučuji část cukru nahradit melasou, dostane to hezkou vůni i barvu:-)

Janelita
93 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhelník *

Jak velká má být ta zapékací forma?

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhelník *,Mikinka,

ja som bola z toho tiež jeleň, ale ma poučili a teraz už viem, že jáhly sú proso a keď je to vylúpané, je to pšeno - tak to predávajú u nás na Slov.
A krúpy sú kroupy a pohánka je pohanka. Čafffffffffff!(trnafsky)

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhelník *

Zaslal: Snehurka
Datum:
23.07.2005 - 16:19

Jáhly

--------------------------------------------------------------------------------
po slovensky „pšeno“

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhelník *- Mikinka,

snad chci jen dodat: kroupy to nejsou. Kroupy jsou zpracovaný ječmen.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhelník *- Mikinka,

je to zajímavé, ale v česko-slovenském slovníku jsem to nenašla.
V česko-anglickém ano. Napadá mě jestli pro to není v českém i slovenském jazyce stejné slovo.
Aspoň tedy přikládám obrázek. Když se ty klasy zpracují zbydou malé žluté kuličky.

Labužník Mikinka02
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhelník *

Prosím vás o radu čo sú „jáhle“ na Slovensku ??? ďakujem (myslím že krúpy, ale nie som si istá)…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Jahodový pohár Jahodový pohár
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz