Recept Hovězí steak s hřibovým přelivem podle Richarda Nováka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí steak s hřibovým přelivem podle Richarda Nováka

Úvod

Výborný recept pro všechny milovníky steaků a lesních hřibů podle Richarda Nováka.

Postup

Pokud je houbařská sezóna a jsme-li úspěšnými houbaři s plnými košíky lesních hřibů, pak máme napůl vyhráno. Máme-li hřiby zmrazené, je to taky fajn, ale už to nebude úplně dokonalé. Sušené houby na tento recept nedoporučuji.

Teď zbývá už jen skolit mladého býčka, ale dost legrace, jdeme vařit. Jako přílohu budeme podávat opečené brambory, takže si dáme do hrnce s osolenou vodou vařit brambory v celku. Mezitím očistíme a nakrájíme hřiby.

Plátky masa na steaky rozvolníme poklepáním masa klouby na rukou. Palička není potřeba. Z obou stran maso osolíme, opepříme, potřeme trochou oleje a dáme stranou chvíli odležet. Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme hřiby, mírně osolíme, okmínujeme, podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.

Nyní smísíme mléko, smetanu, hladkou mouku a žloutek z jednoho vejce, opepříme, osolíme, pro barvu přidáme lžičku kurkumy a celou směs řádně vyšleháme metličkou. Směs přilijeme k hřibům a vše za stálého míchání provaříme. Ke konci přidáme hrudku másla, které nám zjemní chuť a dodá hřibovému přelivu lesk. Pokud je potřeba, dochutíme, přikryjeme poklicí a dáme bokem.

Uvařené brambory rozčtvrtíme a orestujeme. Na druhé silně rozpálené pánvi připravíme steaky tak, jak je máte rádi. Já preferuji medium, tak je dělám cca 4 minuty z každé strany. Máte-li možnost využít na přípravu steaků gril, pak neváhejte ani vteřinu. Nyní nazdobíme talíře, poklademe brambory a hovězí steak, který z poloviny zalijeme naším hřibovým přelivem.

Hovězí steak s hřibovým přelivem podáváme jako výborný oběd nebo večeři.


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.02.16 vloženo
  • 1394x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce hladká mouka 
  • 1 ks žloutek 
  • 1 lžička mletá kurkuma 
  • 250g lesní hřiby
  • 4 plátky hovězí roštěná 
  • 1 kelímek smetana 
  • 1 lžíce máslo 
  • 400ml mléko 
  • 1 lžička mletý kmín
  • NA OZDOBU
  • zelenina
  • PODLE CHUTI
  • sůl 
  • mletý barevný pepř
  • PODLE POTŘEBY
  • olej
  • PŘÍLOHA
  • 1 kg brambory

Doporučená příloha

  • Opékané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Richard Novák 13.02.16 09:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí steak s hřibovým přelivem podle Richarda Nováka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Richard Novák
1 příspěvek 27.02.16 06:25

Děkuji.

 
Frantiska
927 příspěvků 26.02.16 12:23

@Miina hezky zdokumentované cizími fotkami?

 
Miina
43 příspěvků 26.02.16 10:44
Konečně zas jednou dobrý recept.

Nenechte se otrávit, Richarde Nováku. Vaše recepty září mezi příšernostmi z poslední doby. Je to dobré, profesionálně provedené a hezky zdokumentované. Mimochodem, zařazením k „babi“ jste v nejlepší společnosti. Málokdo sahá babi aspoň ke kotníkům, berte to jako nejlepší chválu.

 
birkana
1667 příspěvků 14.02.16 11:16
Nic nového na Labužníku!

Takových „dvojáků“ najdeme na Labu dost a dost. Zvláště někteří autoři tím jsou proslulí :potlesk:. Například zde:

http://www.labuznik.cz/…a-syrem-veg/

a

http://www.labuznik.cz/…tem-a-syrem/

Pod stejným nickem doslovně stejný recept se stejnou fotkou :mrgreen: - časový odstup 7 let!. Kdysi jsem to hlásila, marně :cert:.

 
Zuzka1973
2182 příspěvků 13.02.16 16:16

@birkana Copa králové… ale doufám, že není příbuzný toho ospalého knížete… Když jsme byli loni na Orlíku a průvodkyně deklamovala všechna jeho jména 8o Tak mi ho bylo i líto, bo u křtu museli strávit celý den :mrgreen: :mavam:

 
birkana
1667 příspěvků 13.02.16 16:13

@Zuzka1973, ano, je úsměvné, že v nicku jen otočil jméno s příjmením :lol:. Doufejme, že nemá těch jmen víc (jako kdysi králové) 8o :mavam:

 
Zuzka1973
2182 příspěvků 13.02.16 16:08

@Eja @birkana On se registroval už pod druhým účtem… Viz. datum registrace zde a datum registrace u dvojáku…
Nejspíš skleroza… už si nepamatuje, kde všude je zaregistrovaný a čím kde přispěl ;) :mrgreen:

 
birkana
1667 příspěvků 13.02.16 14:11
Richarde, prober se!

@Richard Novák, opakování je sice matkou moudrosti, ale v tvém případě to jaksi neplatí :cert: :cert: :cert:
 http://www.labuznik.cz/…ym-prelivem/

 
Eja
3815 příspěvků 13.02.16 12:26

:think: něco mi to připomíná :zed:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz