Recept Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory Pra

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory

Úvod

každej má plnou hlavu chřestu, ale že je rebarborový rozpuk, to nikdo :D

Postup

V hrnci rozehřeji olej na kterém zesklím cibuli, přidám zoubky česneku. Přidám pokrájené maso. Osmahnu za stálého míchání. Přidám papriku a další koření. Nepřestávám míchat. Následně vliji pivo, jsem ve střehu, aby nepřekypělo z hrnce. Nechám pod pokličkou dusit na mírném ohni do změknutí. Střežím maso a v momentě kdy už začíná jeho odměk přidám pokrájenou mrkev, datle. Dodusím do žádoucí měkkosti masa.
Na pánvičce si zkaramelizuji med nebo cukr, přihodím na něho pokrájenou, oloupanou rebarboru a zhruba minutku podsmažím. Přeložím do hrnce a „consummatum est“

Recept je z kategorií: Guláše Hlavní jídlo Telecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.04.16 vloženo
  • 2251x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg libového vepřového, eventuálně telecího masa
  • 2 PL oleje
  • 3 cibule
  • 2-3 zoubky česneku
  • 200 g libovějšího boku
  • 0,5 l pšeničného piva Bernard
  • 0,25 l vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 dámská hrst pokrájených sušených datlí, možno nahradit rozinkami
  • 1 lodyha rebarbory
  • 1 PL lžička medu, jsme-li meduprosti dáme cukr
  • ½ dětské hrstičky Nového koření
  • 2 vavřínové listy - používáme zelené, zlaté ponecháme na hlavě císařské
  • 1 PL mleté papriky sladké
  • ½ KL mleté papriky pálivé
  • ½ KL oregana
  • 1/3 KL skořice
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • pohanka, rýže, kukuřičná kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 29.04.16 18:29

S malinkými úpravami: to koupené telecí kolínko, byla podle mě hovězí kližka, ale nešť, skořici jsem dala celou, mleté jsem se bála, datle mám měkké, čerstvé, tak jsem neměla potřebu je krájet a přidala jsem je na závěr, stejně jako oregáno … jako příloha jsou jednoznačně nejlepší chuťově neutrální široké nudle, ale ani ta bramborová růžička nebyla špatná … je to moc dobré, až excelentní!

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 27.04.16 11:45

Rebarborový rozpuk? Asi jak kde. Ta moje sotva listy rozvinula. Řapíky zatím patrné téměř nejsou 8o.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 26.04.16 22:01

Jóóó, tak to je výzva! :-D

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz