Recept Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory Pra

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory

Úvod

každej má plnou hlavu chřestu, ale že je rebarborový rozpuk, to nikdo :D

Postup

V hrnci rozehřeji olej na kterém zesklím cibuli, přidám zoubky česneku. Přidám pokrájené maso. Osmahnu za stálého míchání. Přidám papriku a další koření. Nepřestávám míchat. Následně vliji pivo, jsem ve střehu, aby nepřekypělo z hrnce. Nechám pod pokličkou dusit na mírném ohni do změknutí. Střežím maso a v momentě kdy už začíná jeho odměk přidám pokrájenou mrkev, datle. Dodusím do žádoucí měkkosti masa.
Na pánvičce si zkaramelizuji med nebo cukr, přihodím na něho pokrájenou, oloupanou rebarboru a zhruba minutku podsmažím. Přeložím do hrnce a „consummatum est“

Recept je z kategorií: Guláše Hlavní jídlo Telecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.04.16 vloženo
  • 2061x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg libového vepřového, eventuálně telecího masa
  • 2 PL oleje
  • 3 cibule
  • 2-3 zoubky česneku
  • 200 g libovějšího boku
  • 0,5 l pšeničného piva Bernard
  • 0,25 l vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 dámská hrst pokrájených sušených datlí, možno nahradit rozinkami
  • 1 lodyha rebarbory
  • 1 PL lžička medu, jsme-li meduprosti dáme cukr
  • ½ dětské hrstičky Nového koření
  • 2 vavřínové listy - používáme zelené, zlaté ponecháme na hlavě císařské
  • 1 PL mleté papriky sladké
  • ½ KL mleté papriky pálivé
  • ½ KL oregana
  • 1/3 KL skořice
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • pohanka, rýže, kukuřičná kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 29.04.16 18:29

S malinkými úpravami: to koupené telecí kolínko, byla podle mě hovězí kližka, ale nešť, skořici jsem dala celou, mleté jsem se bála, datle mám měkké, čerstvé, tak jsem neměla potřebu je krájet a přidala jsem je na závěr, stejně jako oregáno … jako příloha jsou jednoznačně nejlepší chuťově neutrální široké nudle, ale ani ta bramborová růžička nebyla špatná … je to moc dobré, až excelentní!

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 27.04.16 11:45

Rebarborový rozpuk? Asi jak kde. Ta moje sotva listy rozvinula. Řapíky zatím patrné téměř nejsou 8o.

 
tlustá bába
1202 příspěvků 26.04.16 22:01

Jóóó, tak to je výzva! :-D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz