Recept Cuketová chuťovka Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Neobyčejně dobrý předkrm, svačina, oběd, večeře… cokoliv !
Kolečka opečené cukety „zvelebila“ wydra!

Postup

Kolečka nebo plátky cukety posolit, nechat vypotit (ztratí hořkost), opláchnout, osušit a opéct na trošce oleje (čím víc teflon-tefal, tím míň olej).

Stroužky česneku nakrájet na tenoučké plátky a ty opéct na větším množství oleje do lehce růžové barvy. Navrstvené plátky opečené cukety posypat křupavými, česnekovými plátky a zbylým olejem pokropit. Okořenit mletým římským kmínem a posypat sušenými rajčaty. Tahle kombinace je známá v arabském světě (rajské + kumín) a ráda ji používám.

Podáváme s bílým jogurtem, labnehem nebo zakysanou smetanou a přizobáváme tmavý chleba se semínkama. Obvzlášť jedlé!

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.09.11 vloženo
  • 6012x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • cuketa (kolečka nebo plátky)
  • olej na potření pánve
  • 2 lžíce oleje na osmažení česneku
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • římský kmín (kumín)
  • rajčatový prášek
  • červená paprika

Doporučená příloha

  • semenný černý chléb a bílý jogurt

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 03.09.11 12:26

Diskuse k receptu Cuketová chuťovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  03.09.11 12:26

Ano, ty větší cukety zelené nebo i střední, když už nejsou tak tvrdé, mohou být nahořklé. Navíc po „vypocení“ a usušení se líp opékají. Ale když to neuděláš, děje se nic!
Ty malinké, slaďoučké, ty dělám jinak a na vyšší špalíčky.
Z těch žlutých cuket je chuťovka před odchodem k vodě doslova chod o několika básních :lol:

 
glama  03.09.11 10:13

Wydro…tohle rozhodně udělám, cukety můžu pořád !! :-D
Ale… „ztratí hořkost“… popravdě tohle slyším prvně 8-o
Nikdy jsem to u cukety nedělala a nikdy jsem žádnou hořkost necítila.
Navíc mladé cuketky se mi zdají chutné a slaďoučké jak med a jím je syrové…a hořké nejsou.. :think:
Fakt to děláš?? Není to zbytečné?

 
wydra  03.09.11 01:48

babi a to mi pises ted, kdyz jsem tech slupek vyhodila (a pekne masitych) ze 2 kil rajcat?? :mrgreen:
To musim vyzkouset nekdy.

Bento, ja cesnek miluju ale smakuje mi jenom zpracovany cerstvy. Z tech ruznych susenych nebo past a pod odvazana nejsem. Cesnek dostane takovou pachut, ktera mi nejede… huba zmlasana jsem !

 
babi
6360 příspěvků 03.09.11 01:03

wydri, wydri, uz je zde zase dobrota! Moc pekny recept! A ta fotka! Vis jak jsem si delavala rajcatovy prasek? Kdykoliv jsem oloupala rajcata, ususila jsem slupky a ty potom pomlela mlynkem na koreni (kavu). Ve slupce je vzdycky nejenom nejvic zivin, ale i chuti…

Příspěvek upraven 03.09.11 v 01:04

 
Bento
794 příspěvků 03.09.11 00:40

:palec: tak to je naozaj jedle , momentalne marodujem , tak odkladam, vsetky suroviny mam, inac ja som si nakupil v azijskom obchode uz oprazeny suseny cesnak - platky, na ozdobenie.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz