Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Neobyčejně dobrý předkrm, svačina, oběd, večeře... cokoliv ! Kolečka opečené cukety "zvelebila" wydra!
Kolečka nebo plátky cukety posolit, nechat vypotit (ztratí hořkost), opláchnout, osušit a opéct na trošce oleje (čím víc teflon-tefal, tím míň olej). Stroužky česneku nakrájet na tenoučké plátky a ty opéct na větším množství oleje do lehce růžové barvy. Navrstvené plátky opečené cukety posypat křupavými, česnekovými plátky a zbylým olejem pokropit. Okořenit mletým římským kmínem a posypat sušenými rajčaty. Tahle kombinace je známá v arabském světě (rajské + kumín) a ráda ji používám. Podáváme s bílým jogurtem, labnehem nebo zakysanou smetanou a přizobáváme tmavý chleba se semínkama. Obvzlášť jedlé!
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
semenný černý chléb a bílý jogurt
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cuketová chuťovka
Ano, ty větší cukety zelené nebo i střední, když už nejsou tak tvrdé, mohou být nahořklé. Navíc po „vypocení“ a usušení se líp opékají. Ale když to neuděláš, děje se nic!
Ty malinké, slaďoučké, ty dělám jinak a na vyšší špalíčky.
Z těch žlutých cuket je chuťovka před odchodem k vodě doslova chod o několika básních
Wydro…tohle rozhodně udělám, cukety můžu pořád !!


Ale… „ztratí hořkost“… popravdě tohle slyším prvně
Nikdy jsem to u cukety nedělala a nikdy jsem žádnou hořkost necítila.
Navíc mladé cuketky se mi zdají chutné a slaďoučké jak med a jím je syrové…a hořké nejsou..
Fakt to děláš?? Není to zbytečné?
babi a to mi pises ted, kdyz jsem tech slupek vyhodila (a pekne masitych) ze 2 kil rajcat??
To musim vyzkouset nekdy.
Bento, ja cesnek miluju ale smakuje mi jenom zpracovany cerstvy. Z tech ruznych susenych nebo past a pod odvazana nejsem. Cesnek dostane takovou pachut, ktera mi nejede… huba zmlasana jsem !
wydri, wydri, uz je zde zase dobrota! Moc pekny recept! A ta fotka! Vis jak jsem si delavala rajcatovy prasek? Kdykoliv jsem oloupala rajcata, ususila jsem slupky a ty potom pomlela mlynkem na koreni (kavu). Ve slupce je vzdycky nejenom nejvic zivin, ale i chuti…
Příspěvek upraven 03.09.11 v 01:04