Recept Cuketová chuťovka Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Neobyčejně dobrý předkrm, svačina, oběd, večeře… cokoliv !
Kolečka opečené cukety „zvelebila“ wydra!

Postup

Kolečka nebo plátky cukety posolit, nechat vypotit (ztratí hořkost), opláchnout, osušit a opéct na trošce oleje (čím víc teflon-tefal, tím míň olej).

Stroužky česneku nakrájet na tenoučké plátky a ty opéct na větším množství oleje do lehce růžové barvy. Navrstvené plátky opečené cukety posypat křupavými, česnekovými plátky a zbylým olejem pokropit. Okořenit mletým římským kmínem a posypat sušenými rajčaty. Tahle kombinace je známá v arabském světě (rajské + kumín) a ráda ji používám.

Podáváme s bílým jogurtem, labnehem nebo zakysanou smetanou a přizobáváme tmavý chleba se semínkama. Obvzlášť jedlé!

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 03.09.11 vloženo
  • 6136x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • cuketa (kolečka nebo plátky)
  • olej na potření pánve
  • 2 lžíce oleje na osmažení česneku
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • římský kmín (kumín)
  • rajčatový prášek
  • červená paprika

Doporučená příloha

  • semenný černý chléb a bílý jogurt

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 03.09.11 12:26

Diskuse k receptu Cuketová chuťovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.09.11 12:26

Ano, ty větší cukety zelené nebo i střední, když už nejsou tak tvrdé, mohou být nahořklé. Navíc po „vypocení“ a usušení se líp opékají. Ale když to neuděláš, děje se nic!
Ty malinké, slaďoučké, ty dělám jinak a na vyšší špalíčky.
Z těch žlutých cuket je chuťovka před odchodem k vodě doslova chod o několika básních :lol:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.09.11 10:13

Wydro…tohle rozhodně udělám, cukety můžu pořád !! :-D
Ale… „ztratí hořkost“… popravdě tohle slyším prvně 8-o
Nikdy jsem to u cukety nedělala a nikdy jsem žádnou hořkost necítila.
Navíc mladé cuketky se mi zdají chutné a slaďoučké jak med a jím je syrové…a hořké nejsou.. :think:
Fakt to děláš?? Není to zbytečné?

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.09.11 01:48

babi a to mi pises ted, kdyz jsem tech slupek vyhodila (a pekne masitych) ze 2 kil rajcat?? :mrgreen:
To musim vyzkouset nekdy.

Bento, ja cesnek miluju ale smakuje mi jenom zpracovany cerstvy. Z tech ruznych susenych nebo past a pod odvazana nejsem. Cesnek dostane takovou pachut, ktera mi nejede… huba zmlasana jsem !

 
babi
6360 příspěvků 03.09.11 01:03

wydri, wydri, uz je zde zase dobrota! Moc pekny recept! A ta fotka! Vis jak jsem si delavala rajcatovy prasek? Kdykoliv jsem oloupala rajcata, ususila jsem slupky a ty potom pomlela mlynkem na koreni (kavu). Ve slupce je vzdycky nejenom nejvic zivin, ale i chuti…

Příspěvek upraven 03.09.11 v 01:04

 
Bento
794 příspěvků 03.09.11 00:40

:palec: tak to je naozaj jedle , momentalne marodujem , tak odkladam, vsetky suroviny mam, inac ja som si nakupil v azijskom obchode uz oprazeny suseny cesnak - platky, na ozdobenie.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz