Recept Chlodnik z černého bezu - Chlodnik z czarnego bzu

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Je čas černého bezu. Moje maminka říkávala: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni“.

Postup

Šťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně.

V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a za stálého míchání vliju do polévky. Za stálého kvrdlání přivedu do varu. Přidám na tenké plátky nakrájené hrušky.

Dopravím do chuti cukrem a skořicí a dám vychladit. Podávám se šlehačkou.

Štávu získávám pomocí odšťavňovače

Recept je z kategorií: Polévky Studené polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.09.12 vloženo
  • 1394x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l šťávy z černého bezu
  • 125 g cukru
  • kůra z 1/2 citronu
  • sůl
  • ½ KL skořice
  • 2 kompotované hrušky
  • 1 PL kukuřičné mouky
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlodnik z černého bezu - Chlodnik z czarnego bzu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 26.09.12 19:30

Tak tenhle chlodnik je z celého chlodnikového repertoáru asi ten úplně nejlákavější :palec:
Ale ony ty ostatní také vypadají dobře ;) Jen mít čas… Už se těším, až budu mít zase více času na novinky z Labužníka… :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz