Recept Chlodnik z černého bezu - Chlodnik z czarnego bzu

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Je čas černého bezu. Moje maminka říkávala: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni“.

Postup

Šťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně.

V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a za stálého míchání vliju do polévky. Za stálého kvrdlání přivedu do varu. Přidám na tenké plátky nakrájené hrušky.

Dopravím do chuti cukrem a skořicí a dám vychladit. Podávám se šlehačkou.

Štávu získávám pomocí odšťavňovače

Recept je z kategorií: Polévky Studené polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.09.12 vloženo
  • 1368x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l šťávy z černého bezu
  • 125 g cukru
  • kůra z 1/2 citronu
  • sůl
  • ½ KL skořice
  • 2 kompotované hrušky
  • 1 PL kukuřičné mouky
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlodnik z černého bezu - Chlodnik z czarnego bzu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2183 příspěvků 26.09.12 19:30

Tak tenhle chlodnik je z celého chlodnikového repertoáru asi ten úplně nejlákavější :palec:
Ale ony ty ostatní také vypadají dobře ;) Jen mít čas… Už se těším, až budu mít zase více času na novinky z Labužníka… :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz