Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
karci Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zarobíme si kvások a potom zo všetkých surovín zamiesime cesto. (maslo má mať izbovú teplotu - v žiadnom prípade ho nerozpúšťame). Cesto pomúčime a v miske nacháme na chladnom mieste (špajza) odpočinúť 2 h. Rozdelíme ho na 4 bochníky. Z každého bochníka rozvaľkáme kruh, ktorý radielkom rozdelíme ako tortu na 6 dielov-špicov(trojuholníkov). Do širšej čast trojuholníka dáme plnku:mak s cukrom zaliaty mliekom, orechy s cukrom zaliate mliekom...) zrolujeme, vytvarujeme rožky poukladáme na vymastený plech, potrieme žľtkom a upečieme. Netreba sa báť, cesto sa vydarí aj neskúsenej kuchárke a výborne sa sním pracuje. Nelepí sa, ľahko sa vaľká a tvaruje.
Recept je z kategorií: Moučníky
neviem s čím sa jedia koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cesto kysnuté za studena-orechové a makové rožteky
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj,
zaujal ma Tvoj recept, pretože robim niečo podobné. Iba mi vŕta v hlave, fakt do cesta dávaš 2 bielka?(ja obyčajne dávam žĺtka…alebo celé vajce. Tiež som z juhu a v NR som chodila do školy…)