Recept Celer a červená paprika v hořčici po provensalsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvařit celer asi 6 - 8 minut do měkka. Slít a vložit do keramické nádoby, nebo z varného skla. Zalít vařícím octem, přidat papriky a nechat mírně zchladnout. Přikrýt microtenovým filmem a vložit do chladničky do druhého dne. Přecedit a uschovat tekutinu. Zeleninu nacpat do sklenice. Našlehat olej s hořčicí a zředit uschovanou tekutinou, až to vypadá jako nálev. Nalít na zeleninu, uzavřít a vložit na 24 hodin do chladničky. Podávat při pokojové teplotě. . Jméno - Céleri-rave à la moutarde Provençal

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 3947x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 pěkný celer asi 800 g, oloupaný a nakrájený na špalíčky asi 4 cm dlouhé a o průměru 7 mm (přibližně)
  • 125 ml šampaňského octa (běžně k dostání), nebo z bílého vína, zahřátý do bodu varu
  • 1 velké červené papriky opražené, oloupané, smeník vyjmutý a nakrájené na proužky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 - 3 lžičky sušené hořčice, nebo 1 lžíce připravené hořčice, nebo podle vlastní chutě

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celer a červená paprika v hořčici po provensalsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz