Recept Celer a červená paprika v hořčici po provensalsku

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uvařit celer asi 6 - 8 minut do měkka. Slít a vložit do keramické nádoby, nebo z varného skla. Zalít vařícím octem, přidat papriky a nechat mírně zchladnout. Přikrýt microtenovým filmem a vložit do chladničky do druhého dne. Přecedit a uschovat tekutinu. Zeleninu nacpat do sklenice. Našlehat olej s hořčicí a zředit uschovanou tekutinou, až to vypadá jako nálev. Nalít na zeleninu, uzavřít a vložit na 24 hodin do chladničky. Podávat při pokojové teplotě. . Jméno - Céleri-rave à la moutarde Provençal

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 4154x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 pěkný celer asi 800 g, oloupaný a nakrájený na špalíčky asi 4 cm dlouhé a o průměru 7 mm (přibližně)
  • 125 ml šampaňského octa (běžně k dostání), nebo z bílého vína, zahřátý do bodu varu
  • 1 velké červené papriky opražené, oloupané, smeník vyjmutý a nakrájené na proužky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 - 3 lžičky sušené hořčice, nebo 1 lžíce připravené hořčice, nebo podle vlastní chutě

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Celer a červená paprika v hořčici po provensalsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz