Recept Bok vepřový sladko-kyselý v sýrovém trojobalu smažený

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Slodko-kwaśny boczek panierowany w serze

Postup

Bůček vykostím, kosti opeču v troubě, opečené vložím do hrnce, podliji studenou vodou a zrobím silný vývar. Zchladlý vývar spojím s 0,2 l suchého vína a s octem. Na kvalitě vína nešetřím, neb krom těch 2 deci, zbylý půllitr využiji způsobem následujícím: Víno přeliji do sklenice z čistého průzračného skla na vysoké nožce a osobu vařící jím soustavně podlévám.

Takto vylepšený vývar přivedu k mírnému varu, přidám veškeré koření, vařím na mírném ohni cca 10 minut. Poté vložím maso a dále vařím zhruba 1 hodinu. Měkký bok vyjmu a nechám vychladnout. Pokrájím na plátky. Strouhanku promísím se sýrem a klasicky obalím v trojobalu. Osmažíme na pánvi.

Při podávání lze pro vylepšení horké maso posypat strouhaným sýrem, ale to už je na vůli každého toho kterého.

Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.11 vloženo
  • 2534x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg chudého boku z prasete
  • 0,7 l suchého bílého vína
  • 0,05 octa
  • 0,5 l vývaru z kostí
  • 3 listy vavřínové
  • 1 KL hřebíčku
  • 1 KL jalovcových zrn
  • 1 KL černého pepře celého
  • 1 KL soli
  • svazek naťového koření – tzv. „wloszczyzna“ (nať cerelu, petržele, cibule, šnitlík)
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • rozšlehané vejce
  • tuk na smažení
  • 0,1 kg strouhaného tvrdého sýra („królewski“)
  • na dekoraci: plátky citronu, lístky máty, petržílky

Doporučená příloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bok vepřový sladko-kyselý v sýrovém trojobalu smažený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mrtvola
1394 příspěvků 16.10.11 22:14

Milošku, to vyzkouším. Moc se mi to líbí.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.10.11 22:57

Miloši, ten uvařený bok pak obalím ve sladké a pálivé paprice s česnekem, olejem … a nechám v lednici uležet, teda mám pevnou vůli ho tam nechat uležet :-), ale obalit ho mě nikdy nenapadlo 8-o

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz