Recept Bok vepřový sladko-kyselý v sýrovém trojobalu smažený

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Slodko-kwaśny boczek panierowany w serze

Postup

Bůček vykostím, kosti opeču v troubě, opečené vložím do hrnce, podliji studenou vodou a zrobím silný vývar. Zchladlý vývar spojím s 0,2 l suchého vína a s octem. Na kvalitě vína nešetřím, neb krom těch 2 deci, zbylý půllitr využiji způsobem následujícím: Víno přeliji do sklenice z čistého průzračného skla na vysoké nožce a osobu vařící jím soustavně podlévám.

Takto vylepšený vývar přivedu k mírnému varu, přidám veškeré koření, vařím na mírném ohni cca 10 minut. Poté vložím maso a dále vařím zhruba 1 hodinu. Měkký bok vyjmu a nechám vychladnout. Pokrájím na plátky. Strouhanku promísím se sýrem a klasicky obalím v trojobalu. Osmažíme na pánvi.

Při podávání lze pro vylepšení horké maso posypat strouhaným sýrem, ale to už je na vůli každého toho kterého.

Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.11 vloženo
  • 2446x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg chudého boku z prasete
  • 0,7 l suchého bílého vína
  • 0,05 octa
  • 0,5 l vývaru z kostí
  • 3 listy vavřínové
  • 1 KL hřebíčku
  • 1 KL jalovcových zrn
  • 1 KL černého pepře celého
  • 1 KL soli
  • svazek naťového koření – tzv. „wloszczyzna“ (nať cerelu, petržele, cibule, šnitlík)
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • rozšlehané vejce
  • tuk na smažení
  • 0,1 kg strouhaného tvrdého sýra („królewski“)
  • na dekoraci: plátky citronu, lístky máty, petržílky

Doporučená příloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bok vepřový sladko-kyselý v sýrovém trojobalu smažený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mrtvola
1394 příspěvků 16.10.11 22:14

Milošku, to vyzkouším. Moc se mi to líbí.

 
danda  11.10.11 22:57

Miloši, ten uvařený bok pak obalím ve sladké a pálivé paprice s česnekem, olejem … a nechám v lednici uležet, teda mám pevnou vůli ho tam nechat uležet :-), ale obalit ho mě nikdy nenapadlo 8-o

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz