Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Slodko-kwaśny boczek panierowany w serze
Bůček vykostím, kosti opeču v troubě, opečené vložím do hrnce, podliji studenou vodou a zrobím silný vývar. Zchladlý vývar spojím s 0,2 l suchého vína a s octem. Na kvalitě vína nešetřím, neb krom těch 2 deci, zbylý půllitr využiji způsobem následujícím: Víno přeliji do sklenice z čistého průzračného skla na vysoké nožce a osobu vařící jím soustavně podlévám. Takto vylepšený vývar přivedu k mírnému varu, přidám veškeré koření, vařím na mírném ohni cca 10 minut. Poté vložím maso a dále vařím zhruba 1 hodinu. Měkký bok vyjmu a nechám vychladnout. Pokrájím na plátky. Strouhanku promísím se sýrem a klasicky obalím v trojobalu. Osmažíme na pánvi. Při podávání lze pro vylepšení horké maso posypat strouhaným sýrem, ale to už je na vůli každého toho kterého.
Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso
Lemiešky se sýrem http://www.labuznik.com/…ky-se-syrem/
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bok vepřový sladko-kyselý v sýrovém trojobalu smažený
Milošku, to vyzkouším. Moc se mi to líbí.
Miloši, ten uvařený bok pak obalím ve sladké a pálivé paprice s česnekem, olejem … a nechám v lednici uležet, teda mám pevnou vůli ho tam nechat uležet
, ale obalit ho mě nikdy nenapadlo 