Recept Slavnostní plněná vepřová panenka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slavnostní plněná vepřová panenka

Postup

Válečky panenky prořízneme jako na roládky, velice jemně je hranou ruky naklepeme a po obou stranách osolíme. Na proříznutou panenku kla­deme 2 plátky natenko nakrájené slaniny, na ni položíme hranolek nivy a na něj opět položíme 2 plátky slaniny a v podstatě nivu do těchto plátků zabalíme. Panenku běžně srolujeme a zhotovíme tak z ní závitky. Ty upevníme po řezu masovými jehlami nebo párátky tak, aby se při smažení neotevíraly. Po povrchu je potřeme rozmačkaným česnekem. Připravené plněné panenky i s jehlami nebo pá­rátky obalíme v mouce (tu silně přitiskneme), vajíč­ku a strouhance (také zamáčkneme) a smažíme běžně ve iritovacím hrnci nebo ve vyšším kastrolu, kde rozpálíme tolik oleje, aby byly roládky téměř potopeny (v průběhu smažení je obrátíme). Olej z kastrolu je po smažení čistý, takže ho slijeme (bez přípeků) a dál běžně používáme. Místo troj­obalu je také můžeme obalit ve směsi hladké mou­ky s mletou sladkou paprikou - směs musí být na­červenalá a musíme ji hodně silně zamáčknout. Pokud by se nám zdálo (v obou případech oba­lování), že obal méně drží, museli bychom povrch panenek trochu zdrsnit zářezy, potrhat opatrně na­příklad zátkou od piva a obalit znovu. To se může stát, pokud jsou panenky vyšší a mají na povrchu silnější neporušenou blanku. Příloha - hranolky, osmažené či vařené bram­bory s máslem, tatarská omáčka, vhodná je malá obloha (nadrobno nakrájená cibule, hořčice, tatar­ka, plátky rajčete, kukuřice, plátky čerstvé okurky apod.), hlávkový či jiný salát.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 23.01.05 vloženo
  • 12888x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kousky vepřové panenky, zhruba po 150 až 200 g
  • 100 až 50 g anglické slaniny či podobné­ho masa
  • zhruba 200 g nivy
  • 4 stroužky česne­ku (můžeme vynechat)
  • potřeby na trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka)
  • sůl
  • tuk na smažení (ale doporučuji dělat ve fritovacím hrn­ci)
  • masové jehly nebo párátka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slavnostní plněná vepřová panenka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz