Recept Bílá ryba na středomořský způsob (i pro odpůrce ryb)

trikolka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybu nakrájej na kousky asi 3x4 cm, osol a lehce obal v mouce. Na dost velkém množství olivového oleje osmaž cibulku, přihoď česnek nakrájený na drobno, pak rybu. Chvilku smaž, přilej víno (tak 2 dc), citrónovou šťávu a nech chvilku svému osudu. Ryba už je skoro hotová, tak přidej rajčata nakrájená na přepůlené čtvrtky, nech ještě tak 2-3 minuty nad plamenem, stáhni, přidej na drobno nasekané bylinky, opepři a šup s tou dobrotou na stůl. Upozornění: - vše dělej na co největším plameni se odvážíš, chceš mít rychlou rybu, ne udušenou kaši - omáčka by měla mít hustotu asi jako smetana na šlehání, pokud nutno, řeď až těsně před přidáním bylinek, rajčata ještě pustí šťávu - je dobré mít všechny ingredience připravené v požadované velikosti předem, protože při vaření na to není čas, tím, jak se vaří na nejvyšší plamen, to jde ráz na ráz - když se z rajčat začínají loupat slupky, vaříš to moc dlouho - čerstvý koriandr je pro výslednou chuť dost zásadní, ale v případě nejvyšší nouze lze vynechat (a někdo by mohl poradit, čím ho lze nahradit) - lze dělat i z mořských potvor nebo půl na půl, jak chutě a lednička zavelí A zbytek vína vypij u stolu. Jí se s oblíbeným pečivem (ale ne s loupáčkem nebo koblihou). Za recept děkuji kamarádce Tině.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 31.07.05 vloženo
  • 11352x zobrazeno

Čas přípravy

  • max 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • filé z bílé ryby (nejlépe bez kostí)
  • 1kg rajčat
  • 5-6 stroužků česneku
  • 2 (i více) cibule na drobno
  • bílé víno
  • šťáva z 1 citrónu
  • čerstvá petržel a koriandr (já dávám 2 svazky od každého)
  • mouka, sůl, pepř, olivový olej

Doporučená příloha

  • nejlépe ciabatty, ale jakkékoli pečivo vhodné na vytírání šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílá ryba na středomořský způsob (i pro odpůrce ryb)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bílá ryba na středomořský způsob (i pro odpůrce ryb)

Beruskova
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Bílá ryba na středomořský způsob (i pro odpůrce ryb)

Vyborny recept, velmi nam chutil a bol rychlo spraveny…dakujeme :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Karbanátky Karbanátky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz