Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
trikolka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rybu nakrájej na kousky asi 3x4 cm, osol a lehce obal v mouce. Na dost velkém množství olivového oleje osmaž cibulku, přihoď česnek nakrájený na drobno, pak rybu. Chvilku smaž, přilej víno (tak 2 dc), citrónovou šťávu a nech chvilku svému osudu. Ryba už je skoro hotová, tak přidej rajčata nakrájená na přepůlené čtvrtky, nech ještě tak 2-3 minuty nad plamenem, stáhni, přidej na drobno nasekané bylinky, opepři a šup s tou dobrotou na stůl. Upozornění: - vše dělej na co největším plameni se odvážíš, chceš mít rychlou rybu, ne udušenou kaši - omáčka by měla mít hustotu asi jako smetana na šlehání, pokud nutno, řeď až těsně před přidáním bylinek, rajčata ještě pustí šťávu - je dobré mít všechny ingredience připravené v požadované velikosti předem, protože při vaření na to není čas, tím, jak se vaří na nejvyšší plamen, to jde ráz na ráz - když se z rajčat začínají loupat slupky, vaříš to moc dlouho - čerstvý koriandr je pro výslednou chuť dost zásadní, ale v případě nejvyšší nouze lze vynechat (a někdo by mohl poradit, čím ho lze nahradit) - lze dělat i z mořských potvor nebo půl na půl, jak chutě a lednička zavelí A zbytek vína vypij u stolu. Jí se s oblíbeným pečivem (ale ne s loupáčkem nebo koblihou). Za recept děkuji kamarádce Tině.
Recept je z kategorií: Ryby
nejlépe ciabatty, ale jakkékoli pečivo vhodné na vytírání šťávy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bílá ryba na středomořský způsob (i pro odpůrce ryb)
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Vyborny recept, velmi nam chutil a bol rychlo spraveny…dakujeme