Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
LaPetula Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Filé nakrájíme na menší kusy (cca 7 cm), osolíme, opepříme, pokapeme citronem a opečeme z obouch stran na pánvi. Upečené kousky ryby necháme vychladnout. Připravíme řeckou omáčku: Cibuli nakrájíme na proužky, zeleninu nastrouháme (na větší proužky). Zeleninu smažíme ve velkém hrnci nebo pánvi. Asi po 10 ti minutách podlijeme trochou vody, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měkka. Poté přidáme rajský protlak a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou (omáčka má být hustá - spíše je to zeleninová směs). Necháme vychladnout. Do mísy skládáme střídavě vrstvu zeleniny a vrstvu ryby - záčínáme a končíme zeleninou. Necháme v chladném místě odležet do druhého dne. Ryba takto v chladu vydrží i týden. Jí se studená, nebo si ji můžeme ohřát, v obouch případech je vynikající.
Recept je z kategorií: Ryby
bílý chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ryba po grecku (na řecký způsob)