Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
manek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ryby vykucháme přes hřbet tím způsobem, že vedeme řez z obou stran páteře, překrojíme žebra, přerušíme páteř u hlavy a ocasu a vyjmeme. Vzniklým otvorem vybereme vnitřnosti, ryby řádně vypláchneme, osušíme, lehce osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou z jemně nakrájené slaniny, cibule a sardelové pasty, nádivku v každé rybě zalijeme 2 lžícemi vína a ryby zabalíme do pečícího papíru nebo alobalu vymazaného olejem. Balíčky vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a dusíme v troubě asi 1/2 hodiny.
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušená plněná ryba
Určitě, ono je to v podstatě jenom pro vzhled.
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Předpokládám, že by to šlo i z klasicky kuchaných ryb, kdyby se pak pekly bříškama lekle nahoru? Jinak velice inspirující…