Recept Dušená plněná ryba

manek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ryby vykucháme přes hřbet tím způsobem, že vedeme řez z obou stran páteře, překrojíme žebra, přerušíme páteř u hlavy a ocasu a vyjmeme. Vzniklým otvorem vybereme vnitřnosti, ryby řádně vypláchneme, osušíme, lehce osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou z jemně nakrájené slaniny, cibule a sardelové pasty, nádivku v každé rybě zalijeme 2 lžícemi vína a ryby zabalíme do pečícího papíru nebo alobalu vymazaného olejem. Balíčky vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a dusíme v troubě asi 1/2 hodiny.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 03.06.06 vloženo
  • 6401x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 nekuchané menší ryby (makrela, pstruh, apod.)
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 2 cibule
  • sardelová pasta
  • bílé víno
  • olej
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušená plněná ryba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušená plněná ryba

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Dušená plněná ryba

Určitě, ono je to v podstatě jenom pro vzhled.

anci
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušená plněná ryba

Předpokládám, že by to šlo i z klasicky kuchaných ryb, kdyby se pak pekly bříškama lekle nahoru? Jinak velice inspirující…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz