Recept Candát s fíky a slaninou
miave Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Candát je dravá ryba a jako taková má lahodné, jemné, ale pevné maso. Způsobů přípravy candáta je mnoho a existují jistě i recepty, které nechají více vyniknout chuť masa. Na druhou stranu s touto úpravou zaujmete i zarputilé odpůrce pokrmů z ryb.
Postup
Sušené fíky rozkrájíme na malé kousky a smícháme s hořčicí.
Filety z obou stran osolíme, opepříme a na jednu stranu naneseme směs z fíků a hořčice.
Obalíme anglickou slaninou a lehce (1-2 minuty) opečeme po obou stranách na velmi rozpálené pánvi (nejlépe grilovací).
Necháme dodělat v troubě rozpálené na 200°C asi 10 minut.
Podáváme s pečivem nebo bramborami a salátem.
Recept je z kategorií: Ryby
- 18.11.09 vloženo
- 20470x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 filety z candáta (cca 150 g kus)
- 100 g Sušených fíků
- 3 PL hrubozrnné francouzské hořčice
- 150 g anglické slaniny
- olivový olej
- sůl
- pepř
Doporučená příloha
Pečivo a hlávkový salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku1.6.21 17:41
Je to velmi dobré. Pod candáta jsem na pánev dal kousek másla a když se do výpeku přidá trocha másla a smetany, je k tomu luxusní omáčka.
Líbí se miDiskuse k receptu Candát s fíky a slaninou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Candát s fíky a slaninou
1454 příspěvků 23.3.12 11:27
Sympatické, neviem, prečo som si doteraz nevšimla. Už aby bolo po 15.máji.