Recept Candát s fíky a slaninou

miave Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Candát s fíky a slaninou

Úvod

Candát je dravá ryba a jako taková má lahodné, jemné, ale pevné maso. Způsobů přípravy candáta je mnoho a existují jistě i recepty, které nechají více vyniknout chuť masa. Na druhou stranu s touto úpravou zaujmete i zarputilé odpůrce pokrmů z ryb.

Postup

Sušené fíky rozkrájíme na malé kousky a smícháme s hořčicí. Filety z obou stran osolíme, opepříme a na jednu stranu naneseme směs z fíků a hořčice. Obalíme anglickou slaninou a lehce (1-2 minuty) opečeme po obou stranách na velmi rozpálené pánvi (nejlépe grilovací). Necháme dodělat v troubě rozpálené na 200°C asi 10 minut. Podáváme s pečivem nebo bramborami a salátem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 18.11.09 vloženo
  • 17190x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety z candáta (cca 150 g kus)
  • 100 g Sušených fíků
  • 3 PL hrubozrnné francouzské hořčice
  • 150 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Pečivo a hlávkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát s fíky a slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Candát s fíky a slaninou

svato
1428 příspěvků 23.3.12 11:27

Sympatické, neviem, prečo som si doteraz nevšimla. Už aby bolo po 15.máji. :palec:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz