Recept Candát s fíky a slaninou

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Candát s fíky a slaninou

Úvod

Candát je dravá ryba a jako taková má lahodné, jemné, ale pevné maso. Způsobů přípravy candáta je mnoho a existují jistě i recepty, které nechají více vyniknout chuť masa. Na druhou stranu s touto úpravou zaujmete i zarputilé odpůrce pokrmů z ryb.

Postup

Sušené fíky rozkrájíme na malé kousky a smícháme s hořčicí.

Filety z obou stran osolíme, opepříme a na jednu stranu naneseme směs z fíků a hořčice. 

Obalíme anglickou slaninou a lehce (1-2 minuty) opečeme po obou stranách na velmi rozpálené pánvi (nejlépe grilovací).

Necháme dodělat v troubě rozpálené na 200°C asi 10 minut. 

Podáváme s pečivem nebo bramborami a salátem.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 18.11.09 vloženo
  • 14210x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety z candáta (cca 150 g kus)
  • 100 g Sušených fíků
  • 3 PL hrubozrnné francouzské hořčice
  • 150 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Pečivo a hlávkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Candát s fíky a slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1417 příspěvků 23.03.12 11:27

Sympatické, neviem, prečo som si doteraz nevšimla. Už aby bolo po 15.máji. :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz