Recept Bažant Halali

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Recept jsem dostala od svého spolužáka. Po školním honě, jsem dostala 2 bažanty a absolutně jsem nevěděla, co s nimi. Tento recept zvládnou opravdu úplně všichni. :)

Postup

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme koření, 2 - 3 lžíce halali, staženého, rozčtvrceného bažanta a zalijeme vodou tak, aby bažant byl téměř ponořen. Vaříme do měkka, pak bažanta vytáhneme, obereme, maso pokrájíme na drobnější kousky. Vývar propasírujeme (dávejte pozor na broky), přidáme smetanu, zahustíme jíškou (do konzistence svíčkové omáčky), přidáme maso a necháme přejít varem.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 04.06.11 vloženo
  • 10616x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 2x bažant (lze i 3 na toto množství)
  • sterilovaná zeleninová směs na svíčkovou
  • smetana
  • hotová jíška světlá
  • velká cibule
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3-4 bobkové listy
  • kousek másla

Doporučená příloha

  • rýže, houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažant Halali

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bažant Halali

Mochita
9 příspěvků 5.6.11 00:16

Jo tak to jsme z té Prahy dvě :D Nejdřív byl název podle té ingredience a pak mi ten spolužák vysvětlil, co to znamená… Ale tak halali sem, halali tam… nechci nikomu dělat reklamu, prostě sterilovaná směs na svíčkovku a je to :)

Příspěvek upraven 05.06.11 v 00:19

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.6.11 00:08

a jen tak na okraj…
U nás v mysliveckém združení bylo zvykem, že pokud po lovu bažantů nebyl dostatečný počet ulovených k uspokojení všech lovců, tak se šlo do bažantnice a tam se potřebný počet „ulovil“ zakroucením krku. Ti byli zaručeně bez broků.
O praktikách „ochránců“ lesní zvěře bych mohla vyprávět… :-(
Mochita, překvapilo mne, žes nevěděla, co znamená halali. :-) Ale popravdě, než jsem se z Prahy vdala na vesnici do myslivecké rodiny, nevěděla jsem toho mnohem víc.
Tvůj nick ve mně vyvolává chutě na skvělý nápoj připravený mistrem Kuby.

Mochita
9 příspěvků 4.6.11 23:50

Hamé :D :D :D no tak to mě dostalo, ale to Halali je fakt shoda… Když jsem ty suroviny psala, tak jsem teda mohla dát směs na svíčkovou..... radši to opravím, ať to nevyvolává zbytečné vášně a emoce :D

Příspěvek upraven 04.06.11 v 23:52

Alis
2617 příspěvků 4.6.11 17:57

A Hamé znamená co? :lol: :lol: :lol:

svato
1425 příspěvků 4.6.11 14:11

alebo aj značka konzervovanej zeleniny, ak som dobre pochopila

Mochita
9 příspěvků 4.6.11 12:35

Tak Bažantem nebyla myšlena značka piva a Halali znamená v hlahol (slavnostní fanfára), troubený na lovecké rohy k uctění zvěře.

svato
1425 příspěvků 4.6.11 11:55

Nehodilo by so skôr na reklamné tlačivá pre uvedené firmy?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz