Recept Bažant na jablkách

gribson Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bažant na jablkách

Postup

Naporcovaného bažanta prošpikujeme několika plátečky slaniny. V hrnci rozškvaříme plátky slaniny, na ně položíme porce bažanta, osolíme, trošku podlejem vodou a 20 minut dusíme. Poté bažanta vyjmeme, na pekáči rozpustíme máslo, na máslo vložíme bažanta se slaninou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, celý pepř, bobkový list a na čtvrtky pokrájená oloupaná jablka bez jádřinců a pečeme do měkka.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 30.01.04 vloženo
  • 25089x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Jeden naporcovaný (na čtyři kusy) bažant
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 4-5 velkých jablek
  • 100 g másla
  • 5 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy.

Doporučená příloha

  • Bramborový knedlík, červené zelí a červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažant na jablkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz