Recept Bažantí stehna v bůčku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bažantí stehna v bůčku

Postup

Do pekáče na trochu sádla položíme kolečka cibule.
Na cibuli bůček osolit, anglickou slaninu, stehna osolit a zasypat rozdrceným kořením a opět anglii
Zabalíme do bůčku osolit (nebo položíme jiný plát bůčku).
Zalijeme vínem a dáme péct.
Pečeme hodně pozvolna 130 ºC asi 3 hodiny.
Po 3 hodinách stehna vypreparujeme z bůčku
Při 250 ºC asi 15-20minut dopečeme.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 26.11.17 vloženo
  • 1477x zobrazeno

Čas přípravy

  • pečení asi 3:30 / 15 minut

Ingredience

  • 2-4 stehna z bažanta
  • bůček
  • anglická slanina
  • trochu sádla
  • cibule
  • česnek
  • jalovec
  • nové koření
  • celý pepř
  • červené víno
  • bobkový list
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlík a zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bearek 26.11.17 14:04

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bažantí stehna v bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Marjanka2
214 příspěvků 04.12.17 14:00

Škubat bažanta bylo u nás doma vždycky za trest :) a pro mě, která nejí nic z divočiny 2×.
Ale fakt je, že pokud je dobře vychladlý a škube se po peří a jen po pár brčkách, dá se to zvládnout.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 04.12.17 08:33
Facan

Neboli maďarsky bažant je krmě dobrá, leč pracná. Parles má stoprocentní pravdu - nestahovat (kromě snad, kdyby někdo chtěl uvařit marnotratně polévku), škubat. Ta nejdrobnější pírka i pinzetou. S bůčkem bych moc nehýřila, neboť zakryje jemnou chuť bažantího masa. Posledního facana jsme dostali loni od známého myslivce v Maďarsku - ale nějak je tam asi lépe přikrmují, byl ho skutečně kousek.

 
casino
4478 příspěvků 02.12.17 21:41
Bažant není prase

Chlapci, @parles má recht :palec:
Bažant se rád páří, možná si někdy i zapaří (má máti jim sypávala kukuřici nabobtnalou ve slivovici… Ptáci se nažrali a v ideálním případě po vzletu na noc zaparkovali na jabloních v sadu) ale rozhodně se vodou nepaří! :) :mrgreen: :mavam:

 
parles
302 příspěvků 02.12.17 09:00

@ivan14
už jsem také dlouho o bažanta nezavadil, ale jisté zkušenosti z dřívějška mám. Takže si dovolím poradit.
Bažant se rozhodně nespařuje! Má jemnou a choulostivou kůži. Takže je potřeba udělat si čas a škubat peří po dvou až po třech peříčkách a to ještě po směru růstu, nikoliv proti srsti. Je to práce, ale stojí to za to, opečená kůžička a pod ní nevysušené maso - ani není třeba péct to s bůčkem, stačí trocha špeku!
:mavam:

Příspěvek upraven 02.12.17 v 09:01

 
Bearek
4 příspěvky 01.12.17 23:45

Jsem rád, že jsem nic nepokazil. Když koukám jinam, všude je většinou bažant na holo, tak nevím o co go. Sorry jako. :lol:

 
ivan14
68 příspěvků 01.12.17 22:13
Milé Casino,

Už jsem dlouho žádného bažanta nedostal, ale vždycky jsem ho z kůže stáhl. Bylo mi to líto, jenže - pokud ho spařím jako kuře nebo slepici, pak se kůže stejně potrhá. A jinak ho slušně oškubat neumím. Přivítám nějaký trik, který neznám, tedy pro případ, že by mi v příštím století nějaký bažant před kuchyní přistál. :)

 
Bearek
4 příspěvky 28.11.17 20:28

Nn, já to takhle dostal, 4 stehna a 4 prsíčka. Jsem v tom nevinně. :andel: :)

 
casino
4478 příspěvků 28.11.17 18:05

Promiňte, ale stahovat toho nebohého ptáka z kůže, to vám někdo poradil, nebo jste na to přišel sám?
No, hlavně nepište, že se i s kůží dobře zbavuje peří :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz