Recept Bažantí stehna v bůčku

Bearek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bažantí stehna v bůčku

Postup

Do pekáče na trochu sádla položíme kolečka cibule. Na cibuli bůček osolit, anglickou slaninu, stehna osolit a zasypat rozdrceným kořením a opět anglii Zabalíme do bůčku osolit (nebo položíme jiný plát bůčku). Zalijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodně pozvolna 130 ºC asi 3 hodiny. Po 3 hodinách stehna vypreparujeme z bůčku Při 250 ºC asi 15-20minut dopečeme.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 26.11.17 vloženo
  • 2463x zobrazeno

Čas přípravy

  • pečení asi 3:30 / 15 minut

Ingredience

  • 2-4 stehna z bažanta
  • bůček
  • anglická slanina
  • trochu sádla
  • cibule
  • česnek
  • jalovec
  • nové koření
  • celý pepř
  • červené víno
  • bobkový list
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlík a zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bearek 26.11.17 14:04

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bažantí stehna v bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bažantí stehna v bůčku

Marjanka2
214 příspěvků 4.12.17 14:00

Škubat bažanta bylo u nás doma vždycky za trest :) a pro mě, která nejí nic z divočiny 2×.
Ale fakt je, že pokud je dobře vychladlý a škube se po peří a jen po pár brčkách, dá se to zvládnout.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 4.12.17 08:33
Facan

Neboli maďarsky bažant je krmě dobrá, leč pracná. Parles má stoprocentní pravdu - nestahovat (kromě snad, kdyby někdo chtěl uvařit marnotratně polévku), škubat. Ta nejdrobnější pírka i pinzetou. S bůčkem bych moc nehýřila, neboť zakryje jemnou chuť bažantího masa. Posledního facana jsme dostali loni od známého myslivce v Maďarsku - ale nějak je tam asi lépe přikrmují, byl ho skutečně kousek.

casino
4497 příspěvků 2.12.17 21:41
Bažant není prase

Chlapci, @parles má recht :palec:
Bažant se rád páří, možná si někdy i zapaří (má máti jim sypávala kukuřici nabobtnalou ve slivovici… Ptáci se nažrali a v ideálním případě po vzletu na noc zaparkovali na jabloních v sadu) ale rozhodně se vodou nepaří! :) :mrgreen: :mavam:

parles
303 příspěvků 2.12.17 09:00

@ivan14
už jsem také dlouho o bažanta nezavadil, ale jisté zkušenosti z dřívějška mám. Takže si dovolím poradit.
Bažant se rozhodně nespařuje! Má jemnou a choulostivou kůži. Takže je potřeba udělat si čas a škubat peří po dvou až po třech peříčkách a to ještě po směru růstu, nikoliv proti srsti. Je to práce, ale stojí to za to, opečená kůžička a pod ní nevysušené maso - ani není třeba péct to s bůčkem, stačí trocha špeku!
:mavam:

Příspěvek upraven 02.12.17 v 09:01

Bearek
4 příspěvky 1.12.17 23:45

Jsem rád, že jsem nic nepokazil. Když koukám jinam, všude je většinou bažant na holo, tak nevím o co go. Sorry jako. :lol:

ivan14
69 příspěvků 1.12.17 22:13
Milé Casino,

Už jsem dlouho žádného bažanta nedostal, ale vždycky jsem ho z kůže stáhl. Bylo mi to líto, jenže - pokud ho spařím jako kuře nebo slepici, pak se kůže stejně potrhá. A jinak ho slušně oškubat neumím. Přivítám nějaký trik, který neznám, tedy pro případ, že by mi v příštím století nějaký bažant před kuchyní přistál. :)

Bearek
4 příspěvky 28.11.17 20:28

Nn, já to takhle dostal, 4 stehna a 4 prsíčka. Jsem v tom nevinně. :andel: :)

casino
4497 příspěvků 28.11.17 18:05

Promiňte, ale stahovat toho nebohého ptáka z kůže, to vám někdo poradil, nebo jste na to přišel sám?
No, hlavně nepište, že se i s kůží dobře zbavuje peří :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz