Recept Jihočeský bažant

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta vykucháme a očistíme. Protkneme jej poloviční dávkou slaniny, zbylou dávku osmahneme s nasekanou cibulí. Ochutíme kořením (nové koření, bobkový list), podle chuti opepříme a osolíme. Bažanta osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Průběžně jej podléváme a nezapomeneme ho párkrát obrátit. Omyté žampióny nakrájíme na středně tenké plátky a zprudka osmahneme. Když je bažant skoro upečený, přidáme k němu žampióny. Vše ještě chvíli podusíme a pak podáváme. Novinky.cz

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 26.11.04 vloženo
  • 17682x zobrazeno

Ingredience

  • K přípravě tohoto pokrmu budeme kromě bažanta potřebovat
  • 100 gramů slaniny
  • 150 gramů tuku (nejlépe sádlo a máslo v poměru 1:1)
  • 200 gramů žampiónů a cibuli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jihočeský bažant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz