Recept Jihočeský bažant

Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Bažanta vykucháme a očistíme. Protkneme jej poloviční dávkou slaniny, zbylou dávku osmahneme s nasekanou cibulí. Ochutíme kořením (nové koření, bobkový list), podle chuti opepříme a osolíme. Bažanta osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Průběžně jej podléváme a nezapomeneme ho párkrát obrátit. Omyté žampióny nakrájíme na středně tenké plátky a zprudka osmahneme. Když je bažant skoro upečený, přidáme k němu žampióny. Vše ještě chvíli podusíme a pak podáváme. Novinky.cz

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 26.11.04 vloženo
  • 18086x zobrazeno

Ingredience

  • K přípravě tohoto pokrmu budeme kromě bažanta potřebovat
  • 100 gramů slaniny
  • 150 gramů tuku (nejlépe sádlo a máslo v poměru 1:1)
  • 200 gramů žampiónů a cibuli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jihočeský bažant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz