Recept Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkama Veg

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V hrnci rozehřát máslo a usmažit na něm na drobno pokrájenou cibulku. Za stálého míchání přidat mouku a usmažit zlatavou zásmažku. Za stálého míchání postupně přilévat vývar (pozor na hrudky). Osolit, opepřit a přidat kayánský pepř. Přivéct do varu a vařit po 10min. Opláchnout špenát a bylinky. Na drobno pokrájet špenát a zvlášť bylinky. Nůžkama nastříhat pažitku. Přidat špenát a smetanu do polévky. Přivéct k bodu varu, sundat z ohně a přidat bylinky. Polévku podávat horkou posypanou pažitkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 02.06.03 vloženo
  • 9937x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • 60g másla (pro veg. oleje)
  • 30g pšeničné mouky
  • 1l hovězího, kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • kayánský pepř podle chuti
  • 100g špenátu
  • 2 hrstě čerstvých bylinek (petrželka, kopr, kebrlík atd.)
  • 1 velký svazek pažitky
  • 200g sladké smatany (nebo sójový výrobek)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkama

babi
6360 příspěvků 8.11.11 19:57

gabu, je dobre se spratelit s vedoucim napriklad ‚zdrave vyzivy‘ a sverit se mu s tim co hledas. To delam ja a pracuje to (vesmes)…Zdravim!

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.11 21:01

gaburiatko, to kdybych vedela! Do Tesca chodim malo, koupila v Pze v Letnanech, v jinem Tescu jsem nevidela. Idealni je Makro a zdrava vyziva. A taky se v tom kterem marketu zeptat ! Take obcas meni rozlozeni zbozi, v ramci mateni lidi, takze fakt ti neporadim i kdyz bych rada!

gaburiatko
740 příspěvků 31.10.11 20:20

Wydra, prosim Ta, kde v Tescu presne maju tu Gran Cucinu smotanu. Uz ju zhanam ako diva, viem, ze ju maju aj na Slovensku, ale v tom Tescu som ju hladala snad vsade a v ziadnom logicky do uvahy pripadajucom regali som ju nenasla :(

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.11 13:33

van.Thomas, vyzkousej tuhle smetanu . Bez ni uz si neumim predstavit zadne jidlo, kam patri, nebo kam si ja, pridavam smetanu . O nejake pachut soji tu nemuze byt rec, jen krasny, husty, lahodny krem ! Nezapomen mi pak podekovat az vyzkousis :-)
Btw nejlevnejsi je v Makru, jinak prodavaji snad v kazde zdrave vyzive , v Tescu a pod.
Pri te prilezitosti jsem rada, ze je na svetle tahle pekna polivka, kterou jiste brzo uvarim.

van.Thomas
195 příspěvků 31.10.11 11:26

Smetana asi raději obyčejná, šlehačka je hodně tučná. Jinak je to velmi dobré, zejména pokud se nechá den uležet. Vyzkouším i s brutnákem místo špenátu.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ludwigu...

člověk nikdy nemá věci vztahovat na svoji osobu, i kdyby to tak tisíckrát vypadalo. K tomu receptu můžu jenom dodat, abys použil bylinku, nebo směs bylinek, jaké máš rád. Smetana se také může použít nízkotučná (mám to vyzkoušené). Takže … dobrou chuť!

Ludwig.II
39 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky

Nevztahuji to na sebe, teda už,(to píšu v návaznosti na tvůj předchozí příspěvek) a i tohle vyzkouším

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz