Recept Basilejský perník

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Med s cukrem ohřejeme na 90°C. Přidáme mandle, mouku, oranžát, kandovanou kůru a koření. Vše dobře promícháme. Amonium rozmícháme ve višňovce a postupně ho přidáme do vychladlého těsta. Těsto dobře vypracujeme a přikryté ho necháme odpočinout nejméně 24 hodin. Potom na pomoučeném válu z těsta vyválíme obdélníkový plát o síle 6 mm. Pomocí válečku ho přeneseme na plech a potřeme mlékem. Propícháme ho vidličkou a upečeme v předem předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Ještě teplý ho poledujeme cukrovou polevou a dáme do druhého dne do chladna. Spodní stranu perníku potřeme čokoládovou polevou a až oschla a ztuhla, tak nakrájíme malé obdélníčky/řezy. Je to velice vláčný perník a stojí za námahu ;o)

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 23.11.06 vloženo
  • 7644x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g medu
  • 240 g cukru krupice
  • 200 g neloupaných a na hrubo nastrouhaných mandlí
  • 450 g mouky
  • po 50 g oranžátu, kandované citronové kůry
  • 10 g skořice
  • 3g muškátu
  • 2 g hřebíčku
  • strouhaná citronová a pomerančová kůra
  • 6 g amonia
  • 1 lžíce višňovky
  • mléko
  • cukrová poleva:
  • 500 g cukru krupice + 1/16vody umíchané do hladka,
  • čokoládová poleva "čokoládový ganache":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=8167 , nebo Vaše oblíbená.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Basilejský perník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Basilejský perník

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Basilejský perník - viktorko,

myslím si, že bez ochutnání je těžké recept posuzovat, že ano. Díky za přečtení receptu a pečení perníků zdar ;o)

Pa,

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Basilejský perník - Ivano,

je to perník na plech a Ty ho přeci nemusíš péct. Je tak jak recept udává ;o)

Pěkný večer!

viktorka11
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Basilejský perník - Ivo

Je tam 240g. A podle chuti si dosladi kazdy sam, nekomu vyhovuje vice sladke, jinemu mene… :-) Peceni a pernikum zdar!

ifka
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Basilejský perník.

Vážně tam má být celkem 740g cukru + 100g proslazené citrusové kůry + 300g medu a ještě čokoládová poleva?? No to musí být sladké jako cumel.
Babi, není to dávkování tak trochu podobné vašemu koláči Bostrenco?
Ivana

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz