Recept Basilejský perník

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Med s cukrem ohřejeme na 90°C. Přidáme mandle, mouku, oranžát, kandovanou kůru a koření. Vše dobře promícháme. Amonium rozmícháme ve višňovce a postupně ho přidáme do vychladlého těsta. Těsto dobře vypracujeme a přikryté ho necháme odpočinout nejméně 24 hodin. Potom na pomoučeném válu z těsta vyválíme obdélníkový plát o síle 6 mm. Pomocí válečku ho přeneseme na plech a potřeme mlékem. Propícháme ho vidličkou a upečeme v předem předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Ještě teplý ho poledujeme cukrovou polevou a dáme do druhého dne do chladna. Spodní stranu perníku potřeme čokoládovou polevou a až oschla a ztuhla, tak nakrájíme malé obdélníčky/řezy. Je to velice vláčný perník a stojí za námahu ;o)

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 23.11.06 vloženo
  • 7468x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g medu
  • 240 g cukru krupice
  • 200 g neloupaných a na hrubo nastrouhaných mandlí
  • 450 g mouky
  • po 50 g oranžátu, kandované citronové kůry
  • 10 g skořice
  • 3g muškátu
  • 2 g hřebíčku
  • strouhaná citronová a pomerančová kůra
  • 6 g amonia
  • 1 lžíce višňovky
  • mléko
  • cukrová poleva:
  • 500 g cukru krupice + 1/16vody umíchané do hladka,
  • čokoládová poleva "čokoládový ganache":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=8167 , nebo Vaše oblíbená.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Basilejský perník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Basilejský perník - viktorko,

myslím si, že bez ochutnání je těžké recept posuzovat, že ano. Díky za přečtení receptu a pečení perníků zdar ;o)

Pa,

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Basilejský perník - Ivano,

je to perník na plech a Ty ho přeci nemusíš péct. Je tak jak recept udává ;o)

Pěkný večer!

viktorka11
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Basilejský perník - Ivo

Je tam 240g. A podle chuti si dosladi kazdy sam, nekomu vyhovuje vice sladke, jinemu mene… :-) Peceni a pernikum zdar!

ifka
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Basilejský perník.

Vážně tam má být celkem 740g cukru + 100g proslazené citrusové kůry + 300g medu a ještě čokoládová poleva?? No to musí být sladké jako cumel.
Babi, není to dávkování tak trochu podobné vašemu koláči Bostrenco?
 Ivana

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz