Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
BerkaMarta Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cukr promícháme s kakaem, vejci a olejem. Pak přidáme mouky smíchané s prášky do pečiva a perníku. Nalejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a upečene při 180°C. Vychladlý potřeme oblíbenou marmeládou.
Recept je z kategorií: Perníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.1.12 15:41
moc dekuju za skvely recept, vsemmoc chutnal, delala jsem ho z PH mouky a pouze s praskem do perniku..
Líbí se mi4.2.11 09:55
Tento perník peču moc ráda. Je moc dobrý, jednoduchý, rychlý a je ho hodně. Používám 1l hladké mouky oproti receptu a přidávám lžičku skořice a trochu medu. Výborný je i s mletými nebo sekanými ořechy. Povrch zdobím čokoládou, když chvátám, jen pocukruji. Dávám pouze prášek do perníku. Když jsem dávala i perník do pečiva, praskal při pečení a uprostřed se vydouval. Je i bez prášku křehký a dobrý.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Perník bez vážení
1 příspěvek 1.1.12 15:41
moc dekuju za skvely recept, vsemmoc chutnal, delala jsem ho z PH mouky a pouze s praskem do perniku..
Také ho mám ráda,dávám do něj i kokos po upečení rozříznu dám marmeládu a zakryju.Sypu kokosem nebo dělát taky tak.Máme ho rádi doma všichni
16 příspěvků 4.2.11 09:55
Tento perník peču moc ráda. Je moc dobrý, jednoduchý, rychlý a je ho hodně. Používám 1l hladké mouky oproti receptu a přidávám lžičku skořice a trochu medu. Výborný je i s mletými nebo sekanými ořechy. Povrch zdobím čokoládou, když chvátám, jen pocukruji. Dávám pouze prášek do perníku. Když jsem dávala i perník do pečiva, praskal při pečení a uprostřed se vydouval. Je i bez prášku křehký a dobrý.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano , podobný recept mám od maminky. Do perníku pro dobrou chuť přidávám rozinky a několik hrstí sekaných vlašských ořechů, vrch perníku též potírám marmeládou a pak ještě poleju čokoládou.Je z toho potom voňavá dobrůtka a s dobrou vídeňskou kávičkou to nemá chybu. Ještě na okraj jednotlivé porce se ještě mohou ozdobit a dochutit šlehačkou. Mňam. Dobrou chuť přeje Siváková.