Recepty - orzo

Orzo známe také jako: těstovinová rýže

Původ těstovinové rýže: Itálie

Recepty s těstovinovou rýží  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.

 Rady při nákupu

Orzo koupíte v supermarketu v sekci s těstovinami. Zdánlivě vypadá jako zavářka do polévky.

 Využití v kuchyni

Orzo se hodí jako příloha - používá se jako podobně jako rýže, například k masovým omáčkám. Připravíte z ní také rizoto nebo těstovinový salát, zkombinovat ji můžete s kuřetem, tuňákem, sójovkou nebo zeleninou. Bleskové orzo s hráškem je připravené za chvilku.

 Skladování

Těstovinovou rýži skladujeme na suchém a tmavém místě. Nevystavujeme přímému slunečnímu svitu.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Květáková polévka Květáková polévka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz