Recepty - orzo
Více z Luštěniny a přílohy ».

Orzo známe také jako: těstovinová rýže
Původ těstovinové rýže: ItálieRecepty s těstovinovou rýží Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.
Rady při nákupu
Orzo koupíte v supermarketu v sekci s těstovinami. Zdánlivě vypadá jako zavářka do polévky.
Využití v kuchyni
Orzo se hodí jako příloha - používá se jako podobně jako rýže, například k masovým omáčkám. Připravíte z ní také rizoto nebo těstovinový salát, zkombinovat ji můžete s kuřetem, tuňákem, sójovkou nebo zeleninou. Bleskové orzo s hráškem je připravené za chvilku.
Skladování
Těstovinovou rýži skladujeme na suchém a tmavém místě. Nevystavujeme přímému slunečnímu svitu.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz