Recepty - orzo

Orzo známe také jako: těstovinová rýže

Původ těstovinové rýže: Itálie

Recepty s těstovinovou rýží  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.

 Rady při nákupu

Orzo koupíte v supermarketu v sekci s těstovinami. Zdánlivě vypadá jako zavářka do polévky.

 Využití v kuchyni

Orzo se hodí jako příloha - používá se jako podobně jako rýže, například k masovým omáčkám. Připravíte z ní také rizoto nebo těstovinový salát, zkombinovat ji můžete s kuřetem, tuňákem, sójovkou nebo zeleninou. Bleskové orzo s hráškem je připravené za chvilku.

 Skladování

Těstovinovou rýži skladujeme na suchém a tmavém místě. Nevystavujeme přímému slunečnímu svitu.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz