Recept Bleskový kuřecí oběd přímo z Provence
babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
1 hrnek = 250 ml 1 lzice = 15 ml 1 lzicka = 5 ml
Postup
Osušit kuřecí maso, osolit a opepřit ho. Na velkém pekáči rozehřát olej (nesmí kouřit) a osmažit na něm po částech maso do hněda. Přendat na talíř. Do pekáče nalít víno a uvolnit přípek. Až je takřka vypařené, tak přidat česnek, pórek, vývar, rajčata, kůru a kureci maso i s jeho šťávou. Přikrýt poklicí a podusit kuře asi 15 minut do měkka (pri zapichnuti noziku z masa vyteka cira stava). Kuře přendat na mísu. Do kastrolu přidat olivy a vše podusit tak dlouho, až směs trochu zhoustne. Dochutit solí a pepřem. S kuřetem podávat Orzo s blanšírovanými zelenými fazolkami.
Recept je z kategorií: Pečivo
- 17.09.10 vloženo
- 4129x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 6 půlek kuřecích prsou bez kosti ale s kůží
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 ml suchého bílého vína
- 2 velké stroužky česneku na jemno posekané
- 4 pórky, bílá část rozkrojené podélce a potom na 7 mm plátky, dobře oprané a zcezené
- 500 ml kuřecího vývaru
- 900 g konzerva celých rajčat, slitých a nasekaných
- 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
- 250 ml slitých Nicoise, nebo Kalamata oliv
Doporučená příloha
rosé côtes-du-rhône, nebo podobné.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bleskový kuřecí oběd přímo z Provence
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bleskový kuřecí oběd přímo z Provence