Recept Pečená fašírka s chutí orientu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená fašírka s chutí orientu

Postup

Isiel som robit daco arabske ( kibbeh) a omylom som kupil na miesto jahnacieho, mlete bravcove ( bez okuliarov v obchode), tak som si to pomenil a spravil som pecenu bravcovu fasirku s cestovinou rizonni (mala pasta ako ryza) a arabskymi korenim sumak a udenou paprikou pimenton.

1 Do vody s trochou soli dame varit risoni podla receptu ( vyzera to ako ryza). Uvarime zlejeme vodu a dame ochladit. Medzi tym si pokrajame na drobno cibulu cesnak a petrzlenovu vnat a matu. Cibulu s cesnakom dame oprazit na troche oleja.

2 Do mleteho masa ( typicky arabsky by bol dva krat mlety a jahnacie alebo baranie ) vmiesame oprazenu cibulu s cesnakom a primiesame bylinky a koreniny a pridame uvarene risoni a vajicko a poriadne premiesame.

3-Vymastime si zapekaciu misku a rovnomerne rozotrieme masovu zmes. Vrch posipeme struhankou a trochu postriekame olejom. Dame piect do rozohriatej rury cca 200C.Do tmavo zlatista zalezi od typu sporaka cca.40 minut.

4- Servirovali sme nakrajane na kocky ( tradicne su to kosostvorce) s citronou stavou a so zemiakovym salatom s fazulovu co pridam neskor.( ale najpr skontrolujem ci uz tu nie je pridany).

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.10.10 vloženo
  • 7290x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g bravčové mäso mleté (alebo hovadzie)
  • 200 g risoni , orzo
  • 1 cibuľa
  • 2 struciky cesnak
  • 2 lyzice petržlenová vňať
  • 1 lyzica matove listky cerstve
  • 1 lyzicka paprika udena pimenton mletá
  • 1lyzicka sumac -sumak
  • sol,mleté čierne korenie
  • 1/3 lyzicky nové korenie
  • 1/2 lyzicky rasca mletá
  • 3 lyzice strúhanka
  • 3 lyzice olivovy olej - dobry
  • 1 vajicko

Doporučená příloha

  • bramborovy salat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená fašírka s chutí orientu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 13.10.10 16:03

Di,
Dakujem ja som sem casto chodil ako inkognito navstevnik,a po zmene stranky sa mi to tu zdalo daake smutne , tak som sa rozhodol ze tiez trocha prispejem zlepsit naladu. :-D

 
di
2451 příspěvků 13.10.10 10:13

Bento, Esme: někdy se ještě používá výraz „těstovinová rýže“, ale myslím, že jak je to napsané, tak to srozumitelné je, zvlášť když je tu odkaz na obrázek těch těstovin.
Bento: vítám na Labužníkovi, Vaše recepty vypadají lákavě!

 
Bento
794 příspěvků 13.10.10 09:14

Esmeralda,
diki tak to mam OK.
Preco ma to napadlo pradavno v minulom storoci za CSSR nam daco take podobne ale gulate servirovali ( casto v skolskej druzine).

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.10.10 09:05

Četla jsem pár receptů v českém jazyce a tuto těstovinu tam nazývali Risoni.

 
Bento
794 příspěvků 13.10.10 08:59

Nevie dakdo nahodou ako sa tato kratka pasta vola po cesky alebo slovensky?
 http://cookeatshare.com/…pasta-a-riso

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz