Recept Pečená fašírka s chutí orientu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená fašírka s chutí orientu

Postup

Isiel som robit daco arabske ( kibbeh) a omylom som kupil na miesto jahnacieho, mlete bravcove ( bez okuliarov v obchode), tak som si to pomenil a spravil som pecenu bravcovu fasirku s cestovinou rizonni (mala pasta ako ryza) a arabskymi korenim sumak a udenou paprikou pimenton.

1 Do vody s trochou soli dame varit risoni podla receptu ( vyzera to ako ryza). Uvarime zlejeme vodu a dame ochladit. Medzi tym si pokrajame na drobno cibulu cesnak a petrzlenovu vnat a matu. Cibulu s cesnakom dame oprazit na troche oleja.

2 Do mleteho masa ( typicky arabsky by bol dva krat mlety a jahnacie alebo baranie ) vmiesame oprazenu cibulu s cesnakom a primiesame bylinky a koreniny a pridame uvarene risoni a vajicko a poriadne premiesame.

3-Vymastime si zapekaciu misku a rovnomerne rozotrieme masovu zmes. Vrch posipeme struhankou a trochu postriekame olejom. Dame piect do rozohriatej rury cca 200C.Do tmavo zlatista zalezi od typu sporaka cca.40 minut.

4- Servirovali sme nakrajane na kocky ( tradicne su to kosostvorce) s citronou stavou a so zemiakovym salatom s fazulovu co pridam neskor.( ale najpr skontrolujem ci uz tu nie je pridany).

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 13.10.10 vloženo
  • 7532x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g bravčové mäso mleté (alebo hovadzie)
  • 200 g risoni , orzo
  • 1 cibuľa
  • 2 struciky cesnak
  • 2 lyzice petržlenová vňať
  • 1 lyzica matove listky cerstve
  • 1 lyzicka paprika udena pimenton mletá
  • 1lyzicka sumac -sumak
  • sol,mleté čierne korenie
  • 1/3 lyzicky nové korenie
  • 1/2 lyzicky rasca mletá
  • 3 lyzice strúhanka
  • 3 lyzice olivovy olej - dobry
  • 1 vajicko

Doporučená příloha

  • bramborovy salat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená fašírka s chutí orientu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bento
794 příspěvků 13.10.10 16:03

Di,
Dakujem ja som sem casto chodil ako inkognito navstevnik,a po zmene stranky sa mi to tu zdalo daake smutne , tak som sa rozhodol ze tiez trocha prispejem zlepsit naladu. :-D

di
2451 příspěvků 13.10.10 10:13

Bento, Esme: někdy se ještě používá výraz „těstovinová rýže“, ale myslím, že jak je to napsané, tak to srozumitelné je, zvlášť když je tu odkaz na obrázek těch těstovin.
Bento: vítám na Labužníkovi, Vaše recepty vypadají lákavě!

Bento
794 příspěvků 13.10.10 09:14

Esmeralda,
diki tak to mam OK.
Preco ma to napadlo pradavno v minulom storoci za CSSR nam daco take podobne ale gulate servirovali ( casto v skolskej druzine).

esmeralda
4813 příspěvků 13.10.10 09:05

Četla jsem pár receptů v českém jazyce a tuto těstovinu tam nazývali Risoni.

Bento
794 příspěvků 13.10.10 08:59

Nevie dakdo nahodou ako sa tato kratka pasta vola po cesky alebo slovensky?
 http://cookeatshare.com/…pasta-a-riso

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz