Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse smíchat plátky masa, se solí a pepřem. Na velké pánvi rozehřát na středně vysoké teplotě 2 lžíce oleje a osmažit po částech plátky masa do zlatova a křupava, asi 3 minuty na každé straně. Snížit teplotu a dusit, až jsou plátky pružné na dotek prstu asi 12 - 15 minut. Nevařit déle, maso by bylo vysušené. Přendat do malého kameninového, keramického, nebo skleněného kastrolku, kam se plátky těsně vejdou. Zalít je zbytkem oleje, citronem, posypat tymiánem, rozmaránem a ještě osolit a opepřit. Přikrýt mikrotenovým filmem a nechat 24 hodin stát při pokojové teplotě (olej a citron ochrání maso před množením bakterií). Maso nakrájet tak na 7 mm diagonální plátky a ty poskládat na servírovací mísu. Pokapat je marinádou a podávat je s koktejlovými párátky jako tapas. P.S. ¨Orza¨ je keramická nádoba na marinování masa.
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Aragonské vepřové - Lomo de orza