Recept Rýže z řeckého bistra
Labužník Kafka02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Máslo rozpustíme a zahřejeme na teplotu, která ho nebude přepalovat a zasypeme koprem a Ozrem. Pomalu smažíme Ozro do světle hněda. Dále přisypeme rýži a necháme ji za občasného promíchání obalit v másle a trochu zasmahnout a zalijeme vší tekutinou -vodu, vývar, šťávu. Přivedeme do varu, zmírníme plamen a vaříme 15 minut /podle druhu rýže/, potom vypneme plamen a necháme 10 minut dojít. Mnoho zdejších, tedy amerických Řeků, jí tuto rýži např. k polévce, ke kombinovanému talíři jako je třeba -míchaný salát s fetou + musaka + rýže ... Rýže je dobrá sama o sobě a my jsme ji vyzkoušeli s grilovanou rybou i grilovaným kuřetem a je to příjemná změna.
Recept je z kategorií: Rýže
- 03.02.05 vloženo
- 6252x zobrazeno
Čas přípravy
- 30minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 3 hrnky rýže
- 3 hrnky vody
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce těstovinové rýže Orzo
- 1 vrchovatá lžíce sušeného kopru
- 1 lžíce másla
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rýže z řeckého bistra
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rýže z řeckého bistra