Recepty - bourbon

Bourbon známe také jako: whiskey

Recepty s bourbonem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Bourbon patří do kategorie americké whiskey, která vznikla ve státě Kentucky v 18. století. Aby se bourbon mohl tímto názvem označovat, musí splňovat všechna federální nařízení - procenta alkoholu, složení a dozrávání. Pyšní se svou jantarovou barvou a jemně ostrou chutí. Servíruje se ve sklenici tumbler.

Vzniká kvašením obilné směsi. Podíl kukuřice činí 51% a může se k ní přidat také žito nebo ječmen, ve speciálních případech pšenice. Dozrává jedině v nových sudech z bílého dubu po dobu čtyř a více let. Nesmí se prodávat bourbon mladší než dva roky bez označení stáří na etiketě.

 Rady při nákupu

Při nákupu narazíme na několik druhů bourbonu: Blanton´s, Four Roses, Jim Beam, Rebel Yell a Wild Turkey. Stáří nápoje je uvedeno na etiketě. Podíl alkoholu minimálně 60 % nikdy však více než 80 %.

 Využití v kuchyni

V Americe se bourbon často přidává do omáček, marinád, nákypů, paštik, cibulové polévky a dokonce i do koláčů. Mnohem známější nám však je pití samotného bourbonu bez ledu nebo s ledem (ten se však nedoporučuje, neboť kazí ostrou chuť). Vyrábí se z něj také skvělé míchané nápoje jako koktejl Manhattan, Whiskey Sour nebo Godfather.

 Skladování

Skladujeme mimo dosah slunečního světla při pokojové teplotě, nikdy ne v chladu. Obecně platí, čím starší bourbon, tím lepší, nemusíme se tedy bát o jeho expiraci.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz