Recept Bailey"s from Trenčín Veg

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Salko dáme v uzavretej plechovke pomaly variť do hrnca , v ktorom voda siaha asi do pol plechovky. Varíme asi 1 hod. naozaj pomaly. Tým dosiahneme skaramelizovanie cukru v mlieku. Po vychladnutí (vlažné)nalejeme do vhodnej nádoby spolu s 1 Tatra miekom, smotanou a žĺtkami. Ručným mixérom vyšľaháme a na záver pridáme pudingový prášok. Potom premiešame iba zľahka , aby sa zmes spojila , nesmú sa v nej nachádzať žiadne hrčky.
Do menšieho hrnca nasypeme cukor a prilejeme asi 5 cl vody a veľmi pomaly pripravíme karamel. Dôležité je stále miešať a keď začína zmes hnednúť prilievame po malých množstvách vodu až kým nezískame hnedkastú tekutinu. Množstvo vody a cukru uvádzam len odhadom, každý si môže pomer upraviť podĺa potreby. Karamel je treba udržiavať teplý a pomaly prilievať druhú plechovku Tatra mlieka. Musí to mať chuť asi ako Krówka cukrík z Polska.
Na záver prilejeme karamel do zmesi salka a dolejeme Whiskey podľa chuti. Prelejeme do fliaš,výdatnosť je asi 2,5 l. Necháme odstáť na chladnom mieste, občas flaškami mierne potrepeme aby zmes nesadla.
Podávam z kockami ľadu.
Recept je pripravený na báze" prírodných" surovín a nie je testovaný na zvieratách ani deťoch vo veku pod 15 r! Spoluautor môj mladší syn Alexander 14 r.

Recept je z kategorií: Nápoje

Nahlásit recept

  • 23.12.07 vloženo
  • 4422x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hod

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 konzerva SALKO, 2 konzervy TATRA nesladené mlieko , 1 smotana na šlahanie , 1 ks vanilkový puding bez varenia " Dr. Oetker " , 2 žĺtky , cca 1 šálka kryštálového cukru , trochu teplej vody, 0,7 - 1,0 l Whiskey alebo Bourbon "from LIDL" .

Doporučená příloha

  • ranná káva, noviny, TV…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bailey"s from Trenčín

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
horevent
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bailey´s from Trenčín

klud, experiment je niečo , čo nie je vyskúšané , ohrev blbej konzervy Salka do tejto kategórie nespadá ! Táto diskusia už mimochodom prebehla na stránkach Labužníka moc krát. A tento recept som vytvoril a vyskšal osobne, nie je okopčený !

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bailey´s from Trenčín

Já bych s tou neotevřenou konzervou mléka moc neexperimentoval, i když je to ve vodní lázni…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz