Recept Bailey"s from Trenčín Veg

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Salko dáme v uzavretej plechovke pomaly variť do hrnca , v ktorom voda siaha asi do pol plechovky. Varíme asi 1 hod. naozaj pomaly. Tým dosiahneme skaramelizovanie cukru v mlieku. Po vychladnutí (vlažné)nalejeme do vhodnej nádoby spolu s 1 Tatra miekom, smotanou a žĺtkami. Ručným mixérom vyšľaháme a na záver pridáme pudingový prášok. Potom premiešame iba zľahka , aby sa zmes spojila , nesmú sa v nej nachádzať žiadne hrčky.
Do menšieho hrnca nasypeme cukor a prilejeme asi 5 cl vody a veľmi pomaly pripravíme karamel. Dôležité je stále miešať a keď začína zmes hnednúť prilievame po malých množstvách vodu až kým nezískame hnedkastú tekutinu. Množstvo vody a cukru uvádzam len odhadom, každý si môže pomer upraviť podĺa potreby. Karamel je treba udržiavať teplý a pomaly prilievať druhú plechovku Tatra mlieka. Musí to mať chuť asi ako Krówka cukrík z Polska.
Na záver prilejeme karamel do zmesi salka a dolejeme Whiskey podľa chuti. Prelejeme do fliaš,výdatnosť je asi 2,5 l. Necháme odstáť na chladnom mieste, občas flaškami mierne potrepeme aby zmes nesadla.
Podávam z kockami ľadu.
Recept je pripravený na báze" prírodných" surovín a nie je testovaný na zvieratách ani deťoch vo veku pod 15 r! Spoluautor môj mladší syn Alexander 14 r.

Recept je z kategorií: Nápoje


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.12.07 vloženo
  • 4339x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hod

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 konzerva SALKO, 2 konzervy TATRA nesladené mlieko , 1 smotana na šlahanie , 1 ks vanilkový puding bez varenia " Dr. Oetker " , 2 žĺtky , cca 1 šálka kryštálového cukru , trochu teplej vody, 0,7 - 1,0 l Whiskey alebo Bourbon "from LIDL" .

Doporučená příloha

  • ranná káva, noviny, TV…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bailey"s from Trenčín

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
horevent
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bailey´s from Trenčín

klud, experiment je niečo , čo nie je vyskúšané , ohrev blbej konzervy Salka do tejto kategórie nespadá ! Táto diskusia už mimochodom prebehla na stránkach Labužníka moc krát. A tento recept som vytvoril a vyskšal osobne, nie je okopčený !

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bailey´s from Trenčín

Já bych s tou neotevřenou konzervou mléka moc neexperimentoval, i když je to ve vodní lázni…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Karbanátky Karbanátky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz