Vepřová játra

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
barbaanek
99 příspěvků 06.10.09 11:06
Vepřová játra

Prosím o tip - jak upravit vepřová játra tak, aby byla měkká a šťavnatá? Doma jsme je vždycky nakrájeli na kousky a osmahli relativně krátce s cibulkou (a jablky nebo třeba ananasem) na pánvi, ale vždycky byla vysušená, jakoby moučná a poměrně tvrdá (i když jsme solili až nakonec). Pak jsem nějaku naprostou náhodou ochutnala játra v omáčce a asi o měsíc později játra na grilu a oboje byla měkkoučká a krásně šťavnatá. Je na to nějaký zaručený postup?

Reakce:
Eja
3837 příspěvků 07.10.09 11:23
Vepřová játra

na minutkovou úpravu opepřím čerstvě mletým pepřem, zakápnu citronovou šťávou a důkladně pomatlám olejem a nechám v misce odležet klidně hodinku. Pak je dělám narychlo na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem už bez přidání oleje, stačí ten ve kterém se nakládaly. Opravdu jen chvilku naprudko, otočím, zase chvilku, při zmáčknutí prstem by měla mít tak akorát elastickou konzistenci. Většinou radši jeden kousek zkusím rozkrojit, musí být na řezu růžová a vytékat jen absolutní minimum šťávy. Solím až na talíři těsně před podáváním. Výpek se dá odvařit vývarem, vínem, sojovkou, podle chuti.
V omáčce není problém, osmahnu na cibulovém základě a dusím podlité doměkka, koření a konečné dohotovení omáčky podle nálady.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz