Prosím o tip - jak upravit vepřová játra tak, aby byla měkká a šťavnatá? Doma jsme je vždycky nakrájeli na kousky a osmahli relativně krátce s cibulkou (a jablky nebo třeba ananasem) na pánvi, ale vždycky byla vysušená, jakoby moučná a poměrně tvrdá (i když jsme solili až nakonec). Pak jsem nějaku naprostou náhodou ochutnala játra v omáčce a asi o měsíc později játra na grilu a oboje byla měkkoučká a krásně šťavnatá. Je na to nějaký zaručený postup?
Vepřová játra
na minutkovou úpravu opepřím čerstvě mletým pepřem, zakápnu
citronovou šťávou a důkladně pomatlám olejem a nechám v misce odležet
klidně hodinku. Pak je dělám narychlo na rozpálené pánvi s nepřilnavým
povrchem už bez přidání oleje, stačí ten ve kterém se nakládaly. Opravdu
jen chvilku naprudko, otočím, zase chvilku, při zmáčknutí prstem by měla
mít tak akorát elastickou konzistenci. Většinou radši jeden kousek zkusím
rozkrojit, musí být na řezu růžová a vytékat jen absolutní minimum
šťávy. Solím až na talíři těsně před podáváním. Výpek se dá
odvařit vývarem, vínem, sojovkou, podle chuti.
V omáčce není problém, osmahnu na cibulovém základě a dusím podlité
doměkka, koření a konečné dohotovení omáčky podle nálady.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
