Poradí někdo s pečením chleba? - Zlato a ostatní Labužníci.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 12.08.09 03:51
Poradí někdo s pečením chleba? - Zlato a ostatní Labužníci.

Léta vyrábím chleba podle tohoto osvědčeného receptu . Chuť je stále vynikající, ale poslední dobou se mi začal drolit. Jako by tam chybělo nějaké „lepidlo“.
Poraďte prosím co dělat.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
anickav
2904 příspěvků 12.08.09 14:38
Odborníkmi sú

ZLATA a Hafča, obráť sa s dôverou na nich…majú aj svoje stránky. A Zlata je strašne milá a príjemná osoba…(možno aj Hafča - manžel, ale s tým som si ešte nepokecala…)

 
iva  12.08.09 15:21
Jano,

pokud při stejném postupu se chléb začal drolit až teď, bude na vině mouka. Nezměnila jsi značku? Pomoci by mohlo přidání strouhané vařené brambory (na 500 g mouky 1 ks střední velikosti tj.cca 100 g).
Souhlasím, že Zlata s Hafčou jsou odborníci, mají mne též na svědomí.

 
hafca  12.08.09 20:58
esme,

podle nás to Iva napsala dobře, vypadá to opravdu na mouku. To lepidlo, co Ti tam chybí bude nejspíš lepek. Nekyne těsto hůř než před tím? Místo vařené brambory můžeš zkusit 2 lžíce sušené bramborové kaše. Nebo zkus zadělat vlažným pivem a použít čerstvé droždí. Na ten recept ho stačí ho 10g. Jestli máš možnost, zkus pšeničnou mouku od jiného dodavatele. Lepek by měl být ke koupi i samostatně, ale jak je to u klokanů, to nevím. U nás jsem o něm sice četl, ale nikde jsem ho v obchodech neviděl. Škoda, že nemáš možnost koupit si mouku z Kauflandu ze které teď pečeme. Chleba z ní zatím nezklamal, ani chutí ani vzhledem.

 
esmeralda
4813 příspěvků 12.08.09 23:50
Labužníčci, díky vám moc všem

Mohu vás ujistit, že mouku kupuji stále stejnou. Ale jestli se nezměnilo složení té mouky to samozřejmě nevím.
Vyzkouším několik vašich návrhů.
Kdysi jsem se ptala zda se dá lepek koupit a oni mě ujistili že samotný ne, že se nedá oddělit, takže existuje jenom jako složka v mouce. Tak nevím.

Ještě jednou děkuji.

 
anickav
2904 příspěvků 13.08.09 09:28
Esme,

mne sa nechce kvôli pol kila múky variť zemiak, bramboru - preto iba na tento účel používam instantnú zemiakovú kašu, hoci v podstate polotovary neuznávam.

 
iva  13.08.09 23:41
Esme,

ještě mi napadá, že když nebudeš mít zbylou vařenou bramboru, zkusit škrob. Buď bramborový nebo kukuřičný. Snad se u vás v Klokanově dá nějaký sehnat. A co třeba vodu z vaření okry? Taková dobroučká slizovatá hmota!
Můj milovaný vždy šokuje jiné zákazníky, když mi v obchodě hodně nahlas oznamuje, že jde vybrat nějaké „slizy“. V jeho podání jsou to lahůdky v aspiku…

 
esmeralda
4813 příspěvků 27.08.09 00:49
Úspěch se dostavil

Použila jsem to nejjednoduší řešení a za tímto účelem zakoupila a přidala sušenou bramborovou kaši v pytlíku.

Ivo - vyzkouším i ten škrob. Okru nevařím.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz