Kvásek , chleba a pekárna

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jantar
170 příspěvků 21.06.09 08:48
Kvásek , chleba a pekárna

Koupil jsem v holešovické tržnici kvásek. A nevím jak se zachovat v přípdě že bych to chtěl dát do domácí pekárny.
Tam jsou recepty ve kterých je susěné mléko, sušené droždí a tak …
první věc je kolik kvásku na kolik mouky + kolik tekutin + kolik ostatního
druhá věc je kolik sušeného mléka je kolik tekutého
třetí věc je kolik sušeného droždí je kolik gramů normálního
a třetí ( to nechápu už vůbec) když dám někam kvásek jak určim množství vody a ostatních suchých pří:,–(

TAk ted to mám zamotaný a nic (poměrově) mi není jasné......

PS: a až vůbec mi není jasné co je to mouka typ 550.

Reakce:
 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.06.09 11:50
Milý(á) Jantar(e),

především recepty dodávané k pekárnám fungují jaksi nevyzpytatelně, skoro bych řekla, že vůbec.
Sušené mléko+voda se nahrazuje mlékem v množství vody.
1 lžička (malá odměrka u pekárny) je 1/4 kostky = 10,5 g čerstvého droždí.
Pokud chceš péct jen z kvásku, je třeba jej mít aspoň 14ti-denní. Jak je dlouho vedený ten z tržnice nevím, já jej občas koupím, část dám do chleba s podporou droždí a zbytek udržuji a krmím ve sklenici.
Vyčerpávající informace a případné rady najdeš zde

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.06.09 11:51
Milý Jantare,

teď vidím, že jsi chlap, tak jestli ti nevadí převážně dámská společnost, jistě budeš vítán na diskuzi v odkazu.

 
hafca 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.06.09 16:36
...

Můžeš se podívat i k nám na stránky, najdeš také dost informací o pečení chleba. " Chlebové stránky Vlasty a Zlaty":„http://­chlebovestran­ky.aspone.cz/“ Najdeš tam dost vyzkoušených receptů a ke stažení je povídání od člověka, který se kvasovým chlebem hodně zabýval.
Na mouku T550 při pečení opravdového chleba zapomeň. Je to pro tenhle účel nejméně vhodná mouka.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz