TPP - Technologie přípravy pokrmů aneb Trocha teorie...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.05.09 21:30
TPP - Technologie přípravy pokrmů aneb Trocha teorie...

"Technologie přípravy pokrmů ":http://www.ssss.cz/…tehlavni.htm
Doufám, že se nedopouštím něčeho nekalého, když sem vkládám odkaz na učebnici…?
Ale snad nám odpustí, vždyť je to volně přístupné…

Reakce:
 
Alis
2617 příspěvků 18.05.09 08:39
Glamo...

… je to zajímavé a člověk se něčemu přiučí, jen se mi tozdá nějaké nedodělané, některé kapitoly neukončené a nad množstvím neuvěřitelných hrubek a jazykovou úrovní jsem jen zaplakala

 
bocianka
528 příspěvků 18.05.09 11:21
Alis,

to ovšem není chyba Glamy.

 
Alis
2617 příspěvků 18.05.09 12:26
To jistě ne...

… tak jsem to samozřejmě nemyslela!!!

 
blanca.xy
647 příspěvků 18.05.09 21:13
Glamo,

opravdu zajímavý odkaz, myslím, že koho to zajímá a chce se něco přiučit, najde hezké fotky i obrázky - podívala jsem se zatím jen zběžně.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.09 16:01
Máte pravdu, děvčata

Je to takové neúplné.
Ale já byla ráda, že jsem to našla.
Ty chyby jsou ale příšerné, to je pravda (hned na začátku Vyplííívá!!!)
Dost dobře nechápu, jak může ŠKOLA něco podobného na svých stránkách dovolit!
Ale, abych řekla pravdu, někdy se už ani nedivím. Čeština nepláče, čeština řve jak tur.
To byste zíraly, co mi píší dnešní „středoškoláci a učni“ v písemkách:
vydlička, výno, mýsi, jablko v pižamu, vytryny s bramborovími, smetanoví brambor… atp., atp., atp. To jen malá ukázka.
V písemce vždy opravím ale neznámkuji, v menu a Jl a NL opravím a srážím známky (leckdy už, bohužel, není kam)
Bohužel, dříve platilo: „…je blbej, půjde na kuchaře, tam se aspoň nažere…“ bohužel, dneska často i ty dříve blbé, dnes vezmou na SŠ…
Přitom kuchař sakra hodně potřebuje hlavu, protože jinak je to jen Vypálenej vařič
Ale to pláču sice hezky, ale na špatném hrobě, že…
Tak na ty hrubky nekoukejte, i když z toho bolí oči…

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.09 16:15
Tím jsem se...

PROBOHA, nechtěla nikoho dotknout!!!! Žádného dobrého kuchaře!!! Těch mizerných ale všech!
Dnešní děti o svou profesi ale absolutně nemají zájem!!!!!
Koupit si odborný časopis?! Prohlížet odborné stránky na netu?! proboha, taková otrava!
Stejně to dělat nebudu… co budu dělat????…to je fuk, když tak půjdu na pracák…
Někdy opravdu upadám do hluboké deprase… Ale naštěstí se občas najdou i jiní a to je pak radost!
A proto mě to baví!!!

 
gmp
1603 příspěvků 19.05.09 17:09
a to jsi ještě neviděla skládat 18 letého kluka skládat kalhoty

Glamičko, nezoufej, učeň třetího ročníku od zákazníka přebral kalhoty a měl je vrátit na ramínko. Ve „třeťáku“ mě dostal tím, že nevěděl, že kalhoty se žehlí do puků a nejen žehlí, ale i skládají a následně věší. Druhý zas, když měl uvázat kravatu málem přišel o život, nakonec jsem tu kravatu musel přestřihnout, nevím co to bylo za samoutahující se uzel. Nechci to vědět. Jejich praxe spočívala v rozbalování krabic v hypermarketech, škola je tam nahnala, protože hypermarkety škole pustí nějakou tu korunu a pak to takhle vypadá. Škoda řeči - mrtvola se nevyléčí. (Mé oblíbené rčení medotýkající se Zdechlinky) Miloš

 
bocianka
528 příspěvků 20.05.09 15:07
Já mám zase zážitek s vystudovaným inženýrem.

V zápisu o pracovním úrazu, kde popisoval jak došlo k úrazu vypotil toto: Při usedání na žydli si sedla vedle a polyla si oblyčej chemikálijí. Nevím, snad to bude tím, že to byl inženýr chemik a čeština nebyla jeho silnou stránkou.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.05.09 19:21
Kráááásné!!!
  • Jaké jsou požadavky na pivní sklep? No já nevim, pivo se snad dává na sedmej schod, ne…?
  • Popiš předběžnou úpravu drůbeže. No, kuře zabijeme a pak ho vykastrujeme (vyháčkujeme, vyjmeme vnitřnosti)
  • Jaké znáš mléčné výrobky? No, asi mléčná čokoláda…
  • Které znáš obilniny? Tak, žito, oves, brambory…
    A v base:
    Máte nějaké zkušenosti v oboru? Vařili jste někdy? Jo, já sem vařil perník…
 
karminek
757 příspěvků 24.05.09 07:57
chachá

to jsi mi připomněla nedávno uvedený film „Někdo to rád horké“

  • sportujete ?
  • ano
  • jaký máte rád sport?
  • vodní pólo
  • je to nebezpečné?
  • ano, utopil jsem již dva koně
 
Sylvie
2302 příspěvků 28.05.09 10:30
Já mám taky fór :-)

Mně to zase připomnělo vtip.

Večer v posteli říká Pepa Marušce.
„Ty, Maruš, dnes v hospodě o tobě říkal Franta, že seš velmi distingovaná dáma“.
„Proboha, co to je“ povídá Maruška.
A Franta na to: „To nevim, ale radši jsem mu dal přes hubu“.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.06.09 23:43
z písemné práce:

…v případě, že číšník hosta poleje, nezpanikaří, ale v klidu hosta odvleče dozadu a tam ho vysuší…

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz