"Technologie přípravy pokrmů ":http://www.ssss.cz/…tehlavni.htm
Doufám, že se nedopouštím něčeho nekalého, když sem vkládám odkaz na
učebnici…?
Ale snad nám odpustí, vždyť je to volně přístupné…
TPP - Technologie přípravy pokrmů aneb Trocha teorie...
… je to zajímavé a člověk se něčemu přiučí, jen se mi tozdá nějaké nedodělané, některé kapitoly neukončené a nad množstvím neuvěřitelných hrubek a jazykovou úrovní jsem jen zaplakala
opravdu zajímavý odkaz, myslím, že koho to zajímá a chce se něco přiučit, najde hezké fotky i obrázky - podívala jsem se zatím jen zběžně.
Je to takové neúplné.
Ale já byla ráda, že jsem to našla.
Ty chyby jsou ale příšerné, to je pravda (hned na začátku
Vyplííívá!!!)
Dost dobře nechápu, jak může ŠKOLA něco podobného na svých stránkách
dovolit!
Ale, abych řekla pravdu, někdy se už ani nedivím. Čeština nepláče,
čeština řve jak tur.
To byste zíraly, co mi píší dnešní „středoškoláci a učni“
v písemkách:
vydlička, výno, mýsi, jablko v pižamu, vytryny s bramborovími, smetanoví
brambor… atp., atp., atp. To jen malá ukázka.
V písemce vždy opravím ale neznámkuji, v menu a Jl a NL opravím a
srážím známky (leckdy už, bohužel, není kam)
Bohužel, dříve platilo: „…je blbej, půjde na kuchaře, tam se aspoň
nažere…“ bohužel, dneska často i ty dříve blbé, dnes vezmou na
SŠ…
Přitom kuchař sakra hodně potřebuje hlavu, protože jinak je to jen
Vypálenej vařič
Ale to pláču sice hezky, ale na špatném hrobě, že…
Tak na ty hrubky nekoukejte, i když z toho bolí oči…
PROBOHA, nechtěla nikoho dotknout!!!! Žádného dobrého kuchaře!!! Těch
mizerných ale všech!
Dnešní děti o svou profesi ale absolutně nemají zájem!!!!!
Koupit si odborný časopis?! Prohlížet odborné stránky na netu?! proboha,
taková otrava!
Stejně to dělat nebudu… co budu dělat????…to je fuk, když tak půjdu na
pracák…
Někdy opravdu upadám do hluboké deprase… Ale naštěstí se občas najdou
i jiní a to je pak radost!
A proto mě to baví!!!
Glamičko, nezoufej, učeň třetího ročníku od zákazníka přebral kalhoty a měl je vrátit na ramínko. Ve „třeťáku“ mě dostal tím, že nevěděl, že kalhoty se žehlí do puků a nejen žehlí, ale i skládají a následně věší. Druhý zas, když měl uvázat kravatu málem přišel o život, nakonec jsem tu kravatu musel přestřihnout, nevím co to bylo za samoutahující se uzel. Nechci to vědět. Jejich praxe spočívala v rozbalování krabic v hypermarketech, škola je tam nahnala, protože hypermarkety škole pustí nějakou tu korunu a pak to takhle vypadá. Škoda řeči - mrtvola se nevyléčí. (Mé oblíbené rčení medotýkající se Zdechlinky) Miloš
V zápisu o pracovním úrazu, kde popisoval jak došlo k úrazu vypotil toto: Při usedání na žydli si sedla vedle a polyla si oblyčej chemikálijí. Nevím, snad to bude tím, že to byl inženýr chemik a čeština nebyla jeho silnou stránkou.
- Jaké jsou požadavky na pivní sklep? No já nevim, pivo se snad dává na sedmej schod, ne…?
- Popiš předběžnou úpravu drůbeže. No, kuře zabijeme a pak ho vykastrujeme (vyháčkujeme, vyjmeme vnitřnosti)
- Jaké znáš mléčné výrobky? No, asi mléčná čokoláda…
- Které znáš obilniny? Tak, žito, oves, brambory…
A v base:
Máte nějaké zkušenosti v oboru? Vařili jste někdy? Jo, já sem vařil perník…
to jsi mi připomněla nedávno uvedený film „Někdo to rád horké“
- sportujete ?
- ano
- jaký máte rád sport?
- vodní pólo
- je to nebezpečné?
- ano, utopil jsem již dva koně
Mně to zase připomnělo vtip.
Večer v posteli říká Pepa Marušce.
„Ty, Maruš, dnes v hospodě o tobě říkal Franta, že seš velmi
distingovaná dáma“.
„Proboha, co to je“ povídá Maruška.
A Franta na to: „To nevim, ale radši jsem mu dal přes hubu“.
…v případě, že číšník hosta poleje, nezpanikaří, ale v klidu hosta odvleče dozadu a tam ho vysuší…