šlehačka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Dot
3 příspěvky 17.03.05 20:33
šlehačka

poslední dobou se mi nedaří bez ztužovače vyšlehat šlehačku. A často zapomínám ztužovač koupit. Nevíte v čem je problém? Má se šlehat v pokojové teplotě či spíše studená? Nebo mají už od Vánoc u nás nějakou divnou šlehačku. Používám smetanu ke šlehání a na závěr do ní dávám kromě cukru i trochu vanilkového . Pro tu vanilkovou příchuť nepoužívám koupené ve spreji. Navíc mi nechutnají ty rostlinné.

Reakce:
 
Labužník Bery02
58 příspěvků 17.03.05 21:47
...

Já kupuji pouze s vyšším obsahem tuku. 12% šlehačka se nedá vyšlehat. Musí být čerstvá a studená a vyšlehávám ji pomalu na první stupeň ručním šlehačem a není problém.

 
Pilka
113 příspěvků 18.03.05 07:35
Šlehačka

je smetana ke šlehání, nikdy ale nemůže mít pouhých 12 % tuku. Šlehačka má 33 % tuku, někdy se prodávají šlehačky s 31% tuku a tak nějak okolo (např.výrobce Kunín, v kelímku s modrým potiskem - mně se nepodařila ušlehat vůbec, omylem jsem ji koupila znovu a opět neušleháno), všeobecně se moc dobře nešlehají. Dováží se sem nějaká trvanlivá šlehačka ze Slovenska, je v igelitovém sáčku jako za mlada, a docela ujde, ale šleháme ji déle. Zatím se nám vždy ušlehala. A Plus (aspoň u nás) prodává šlehačku v červené krabičce od firmy MLADA (M.Boleslav, mají i vynikající máslo, ale už jsem ho dlouho neviděla), to je pravá čerstvá netrvanlivá šlehačka, která i zkysne (do svíčkové, boršče apod.), perfektně se vyšlehá a zkrátka se chová jako správná šlehačka. Takže ještě jednou - zapomeňte na nízký obsah tuku, šlehačka vždy byla, je a bude kalorická bomba a MUSÍ mít vysoký obsah tuku. Ověřeno vlastními zkušenostmi. A bacha na cholesterol! Přeju krásný jarní den.

 
alouch
56 příspěvků 18.03.05 08:52
Pilko, přesně tak,

taky mi to chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v těch všech nových šlehačkách, dneska už kupuju jedině 33% tuku. Je zajímavé, co to jedno až dvě proceta tuku dokážou! A v kalorické hodnotě to zas není tak moc, když je ta šlehačka tak strašně dobrá.

 
Labužník Bery02
58 příspěvků 18.03.05 09:23
...

Díky za opravu, jak to nyní čtu těch 12% byl překlep

 
barbaanek
99 příspěvků 18.03.05 21:23
Obvykle na sebe takhle neupozorňuji, ...

ale zrovna nedávno jsem podala poměrně vyčerávající popis u nás dostupných smetan a šlehaček zrovna v téhle kategorii, na dotaz „Smetana?!?“.
Možná by vás to taky mohlo zajímat
Jestli ne tak se omlouvám za sebereklamu

 
Pilka
113 příspěvků 21.03.05 12:41
Barbaanku promiň, případně i Vy ostatní.

nechtěla jsem Tě ani suplovat, ani opisovat, prostě jsem jen odpověděla na dotaz Dot, co jsem sama věděla a s čím mám zkušenosti. Nemám docela všechny dotazy a odpovědi na ně přečteny, a ani nemám šanci to stíhat. A tak se mi určitě může stát, že zareaguji, aniž bych tušila, že už někde jinde odpověď byla. Není v tom ani za mák zlého úmyslu, právě naopak. Hezký den.

 
rosnicka
262 příspěvků 21.03.05 14:31
Kupovat netrvanlivou,

ta se neušlehá anebo jen tak napůl a stejně teče. Dobrou zkušenost mám se šlehačkami v krabičkách (poloviční jak od kefíru) s krátkou dobou trvanlivosti max. 6 dní..prostě „čerstvá šlehačka“.

 
im52
16 příspěvků 21.03.05 22:24
Šlehačka

Pokud chceš trochu pracnější postup, uvař si šlehačku domácí -
2 dl mléka plnotučného, lepší čerstvé nebo 5denní ohřát k bodu varu, přelít do mixeru a postupně přidávat máslo, celkem 12,5 dkg.
Po schladnutí uložit na 24 hod do lednice a pak našlehat. Ještě se mi nestalo, že by se neušlehala. Pro změnu lze do horkého mléka přidat kousek čokolády a bude z toho pařížská šlehačka.

 
Labužník Anika02
66 příspěvků 25.03.05 20:21
...

dobrou slehacku vyrabi Delvita, je v modre krabicce a ma 33%

 
DanaJ
1136 příspěvků 29.03.05 13:07
Kunín

Koupila jsem šlehačku tu modrou od Kunína. Sice jsem jí nešlehala, ale otevřela jsem jí a zapomněla jí v lednici. Asi po měsíci a půl jsem jí se zděšením našla a ochutnala ji a byla úplně stejná, jak čerstvě otevřená.. …žádnej život. To jíme kolikrát dobrotky. Co?

 
penda
4752 příspěvků 03.03.07 23:33
Bacha,

modrá kunínská má jen 31 % a na vlastní oči jsem si potvrdila habáněho tvrzení, že se prostě neušlehá - ačkoliv jsem se snažila, jak jsem jen mohla, neušlehala jsem jí … ;o(

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz