poslední dobou se mi nedaří bez ztužovače vyšlehat šlehačku. A často zapomínám ztužovač koupit. Nevíte v čem je problém? Má se šlehat v pokojové teplotě či spíše studená? Nebo mají už od Vánoc u nás nějakou divnou šlehačku. Používám smetanu ke šlehání a na závěr do ní dávám kromě cukru i trochu vanilkového . Pro tu vanilkovou příchuť nepoužívám koupené ve spreji. Navíc mi nechutnají ty rostlinné.
šlehačka
Já kupuji pouze s vyšším obsahem tuku. 12% šlehačka se nedá vyšlehat. Musí být čerstvá a studená a vyšlehávám ji pomalu na první stupeň ručním šlehačem a není problém.
je smetana ke šlehání, nikdy ale nemůže mít pouhých 12 % tuku. Šlehačka má 33 % tuku, někdy se prodávají šlehačky s 31% tuku a tak nějak okolo (např.výrobce Kunín, v kelímku s modrým potiskem - mně se nepodařila ušlehat vůbec, omylem jsem ji koupila znovu a opět neušleháno), všeobecně se moc dobře nešlehají. Dováží se sem nějaká trvanlivá šlehačka ze Slovenska, je v igelitovém sáčku jako za mlada, a docela ujde, ale šleháme ji déle. Zatím se nám vždy ušlehala. A Plus (aspoň u nás) prodává šlehačku v červené krabičce od firmy MLADA (M.Boleslav, mají i vynikající máslo, ale už jsem ho dlouho neviděla), to je pravá čerstvá netrvanlivá šlehačka, která i zkysne (do svíčkové, boršče apod.), perfektně se vyšlehá a zkrátka se chová jako správná šlehačka. Takže ještě jednou - zapomeňte na nízký obsah tuku, šlehačka vždy byla, je a bude kalorická bomba a MUSÍ mít vysoký obsah tuku. Ověřeno vlastními zkušenostmi. A bacha na cholesterol! Přeju krásný jarní den.
taky mi to chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v těch všech nových šlehačkách, dneska už kupuju jedině 33% tuku. Je zajímavé, co to jedno až dvě proceta tuku dokážou! A v kalorické hodnotě to zas není tak moc, když je ta šlehačka tak strašně dobrá.
ale zrovna nedávno jsem podala poměrně vyčerávající popis u nás
dostupných smetan a šlehaček zrovna v téhle kategorii, na dotaz
„Smetana?!?“.
Možná by vás to taky mohlo zajímat
Jestli ne tak se omlouvám za sebereklamu
nechtěla jsem Tě ani suplovat, ani opisovat, prostě jsem jen odpověděla na dotaz Dot, co jsem sama věděla a s čím mám zkušenosti. Nemám docela všechny dotazy a odpovědi na ně přečteny, a ani nemám šanci to stíhat. A tak se mi určitě může stát, že zareaguji, aniž bych tušila, že už někde jinde odpověď byla. Není v tom ani za mák zlého úmyslu, právě naopak. Hezký den.
ta se neušlehá anebo jen tak napůl a stejně teče. Dobrou zkušenost mám se šlehačkami v krabičkách (poloviční jak od kefíru) s krátkou dobou trvanlivosti max. 6 dní..prostě „čerstvá šlehačka“.
Pokud chceš trochu pracnější postup, uvař si šlehačku domácí -
2 dl mléka plnotučného, lepší čerstvé nebo 5denní ohřát k bodu varu,
přelít do mixeru a postupně přidávat máslo, celkem 12,5 dkg.
Po schladnutí uložit na 24 hod do lednice a pak našlehat. Ještě se mi
nestalo, že by se neušlehala. Pro změnu lze do horkého mléka přidat kousek
čokolády a bude z toho pařížská šlehačka.
Koupila jsem šlehačku tu modrou od Kunína. Sice jsem jí nešlehala, ale otevřela jsem jí a zapomněla jí v lednici. Asi po měsíci a půl jsem jí se zděšením našla a ochutnala ji a byla úplně stejná, jak čerstvě otevřená.. …žádnej život. To jíme kolikrát dobrotky. Co?
modrá kunínská má jen 31 % a na vlastní oči jsem si potvrdila habáněho tvrzení, že se prostě neušlehá - ačkoliv jsem se snažila, jak jsem jen mohla, neušlehala jsem jí … ;o(
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz