Má někdo osobní zkušenost s tímto výrobkem...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ivo
1045 příspěvků 01.03.05 20:04
Má někdo osobní zkušenost s tímto výrobkem...

…nedávno jsem si koupil na odzkoušení ‚Zázvor v kořeněném nálevu‘ dovezený z Velké Britanie. Zkoušel jsem jej přidávat do pokrmů, které měly mít asijský nádech. Byl příjemný do okamžiku, než jsem kousl přímo do zázvoru, který je v této pastě nakrájený na kousky cca 3×3×15 mm. Měl tak nepříjemně výraznou a pronikavou chuť, že pak člověk po celou dobu konzumace jídla nevnímal nic jiného. Neumím si proto představit jeho další využití (snad jen ty zázvory od tama vyházet). Má někdo z Vás zkušenost s tímto nebo podobným výrobkem?

Děkuji.

Jestli se mi to zdaří, mělo by tu být foto:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 01.03.05 22:53
Má někdo osobní zkušenost s tímto výrobkem...

Ivo, Ginger Pickle se používá v kuchyni jižní Indie a Ceylonu. Především v jídlech z rýže a v pokrmu DOSA, což je taková obrovská palačinka s různými náplněmi. Asijské kuchyně jsou proslulé hlavně tím, že chutě jsou perfektně vybalancované.
A tyhle věci ze skleniček jsou vlastně jenom spíše dochucovadla. Definitivně to není míněno na přímou konzumaci jako například kyseké okurky.
Jelikož jsi to ale již zakoupil, zkusila bych to přidat třeba do nějakého curry. Opět ale velice optrně.

 
Ivo
1045 příspěvků 01.03.05 23:27
Esmeraldo...

…děkuji za reakci na můj dotaz. Běží o to, že jsem to použil při přípravě teplého pokrmu a vše bylo fajn, až do okamžiku, kdy jsem narazil na kousek zázvoru a to ti povím, vůbec mi to nepřišlo chuťově vybalancované. Pasta sama o sobě je OK, jen ten zázvor asi dostane výpověď.

Zdraví Ivo.

 
ogroats
64 příspěvků 02.03.05 02:08
ivo

nevím, zdalis někdy ochutnal zázvor v jiném stavu než jako prášek rozemletého usušeného kořene, který se v Čechách běžně prodával a prodává. Zázvor čerstvý a naložený prostě chutná tak, jak chutná, a z tvého popisu to není nic jiného než zázvor. Buď si zvykneš, nebo nezvykneš. S tím se musíš smířit. A tak je to s mnoha dalšími t.zv. exotickými surovinami z t.zv. exotických kuchyní. Česká kuchyně už je exotická i pro Francouze a Angličany.

 
esmeralda
4813 příspěvků 02.03.05 07:16
Čerstvý zázvor - Ivo

Musím jenom souhlasit s O'Groats. Čerstvý zázvor má štiplavou chuť a ne každému to chutná. Mně osobně nevadí, ale můj partner ho mít nemusí. Když tedy vařím něco asijského co si zázvor žádá, místo nastrouhaného do toho hodím dvě asi tak půlcentimetrová kolečka. Dostane to zázvorový „šmrnc“. Kolečka potom vylovím a není zde hrozba že do toho někdo kousne. Když ti chutná ten sós, tak z toho jednoduše ten zázvor vytahej a vyhoď. Dobrou chuť.

 
Eleeen
1127 příspěvků 02.03.05 08:38
...

Zázvor se v Česku taky dá koupit čerstvý, esme. Hurá, já jsem ráda.
Velmi často si ale kupuju zázvor kandovaný. Je velice silné chuti, i když hodně sladký a jím ho vždy jeden plátek hooodně pomalu, když mě tzv. honí mlsná.
Ivo, firma RAJAH dodává na náš trh velice kvalitní výrobky, alespoň podle mě. A jestli sis myslel, že s koupeným zázvorem něco není v pořádku, tak určitě je. Jak všichni píší: jde o zcela specifickou chuť zázvoru a opravdu se to s ním nesmí přehánět, pokud to nemáš rád/pokud to neznáš. Asi chceš vědět, jak spotřebovat to, co sis obstaral? Doporučuju kousky podrtit, rozsekat, semlet na kaši, po malinkých dávkách zamrazit a používat místo sypkého koření. Zázvor je moc dobrý, zrovna včera jsem si dělala na večeři rýžové mudle s mrkví, pórkem, kari a zázvorem (coby kořením).

 
possum
464 příspěvků 02.03.05 13:49
Zazvor

je taky velmi dobry na ruzne zaludecni potize. Taky kdyz jsi seasick (morska nemoc?).

 
Eja
3783 příspěvků 02.03.05 14:45
Ivo,

prosííííím, jak se vkládají obrázky???

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 02.03.05 15:10
vkládání obrázků

snad se mi povede vložit odkaz a info najdeš tady

 
Eja
3783 příspěvků 02.03.05 15:31
Lucianko,

díky, tím už jsem se jednou pokoušela prokousat, ale asi jsem natvrdlá. Ale když se to naučí jiní, tak já snad taky, večer na to sednu.

 
Ivo
1045 příspěvků 02.03.05 23:05
Děkuji všem...

…za reakce. Chuť zázvoru (čerstvého i mletého) znám, jen mě zaskočila intenzita chuti v tomto výrobku. Asi to dopadne dle vašich rad - buď jej od tama vyndám anebo ho rozmělním.

Pro Eju: rád ti pomůžu, jen je třeba vědět, že obrázek, který má být uveřejněný, musí být uložený někde na webu. Vše se dá řešit. Chceš-li podrobnější informace, napiš mi na ivo@jen.cz.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz