Poraďte,

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eja
3788 příspěvků 13.11.04 13:03
Poraďte,

babi, toast, i všichni ostatní. První adventní neděli čekáme návštěvu, před kterou bych se chtěla velmi vytáhnout. Téma je jasné - kachna, pečená, klasicky. Není problém, nicméně bych chtěla pokrm ozvláštnit nějakou mňamózní nadivkou. Zatím moje fantazie dospěla ke kachním jatýrkům orestovaným na cibulce, rohlíčky omočit v bílém víně ( nebo sherry?), okořenit lehce tymiánem, sekané mandle. Možná troška brusinek- nebo brusinková šťáva do omáčky ? Anglickou ani nic tučného bych tam nedávala, z kačice to nasákne dost. Tak labužníci, sdělte geniální nápady!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 13.11.04 17:54
...

Eji, uz se na tom pracuje, ale dnes uz nemam cas, tak zitra. Mezi tim se podivej na recept od Eleen, ktery se mne libi a pripravuji hodne podobny. Recept se jmenuje Kachni nadivka od Elenky. Zitra Ti napisi recept s nazvem Kachnicka Mistral, coz je francouzky recept. Nekde mam zasite dalsi a tak se kouknu.

Mej se pekne!

 
babi
6360 příspěvků 14.11.04 11:32
...

Eji, uz jsem nejake recepty pridala a cekam na vyborne recepty od ajty, toustika a dalsich

 
Eleeen
1127 příspěvků 15.11.04 07:44
Moc a moc dobrá...

Já zase doporučuji báječnou nádivku od babi z tohoto receptu: ¨Chapon farci¨- Kapoun s nádivkou (PRA). (recept je od babi)
Všichni jsme se po ní mohli umlátit. Vážně.
Stejně radím vyzkoušet všechny nádivky předem (třeba v kuřátku anebo upečené zvlášť).
AŤ SE VÁM NEDĚLE POVEDE!!!

 
Eja
3788 příspěvků 15.11.04 08:18
Děkuji!!!
 
Labužník milda02
50 příspěvků 18.11.04 10:36
...

Asi dvakrát jsem již vyzkoušela recept na pečenou kachnu takto:
Kachna se vykostí (což není tak těžké jak se zdá, načínáme od páteře), a to tak, že vzniknou 4 části a u každé zůstane kost (stehenní a u křídla ta střední).Každá porce se naplní nádivkou, ta nemusí být příliš delikátní, spíše taková klasická žemlová, jemně ale důrazně okořeněná. Každá porce se sešije a vzniknou 4 velká, mocná jakoby stehna. Pečeme obvyklým, sobě vlastním způsobem, nejlépe zprvu přikryté, později odkryté necháme patříčně zbarvit. Dobré, jak má být.

 
Eja
3788 příspěvků 18.11.04 14:49
Milda,

díky, to vypadá jako moc dobrý nápad, asi to vyzkouším nejdřív s kuřetem.

 
Alice
104 příspěvků 18.11.04 15:57
Kastany

Ja bych do toho jeste asi soupla par jedlych kastanu - cpu je do kachynky, kterou pak delam na pomerancich :o))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz