Pohanka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Niva
17 příspěvků 27.01.07 07:10
Pohanka

Prosím,neví někdo,co dělat z neloupanou pohankou?Až doma jsem zjistila,že není loupaná a teď nevím jak ji použít.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3805 příspěvků 27.01.07 08:28
Nivo,

tak jsem toho moc „nevygooglila“ - buď nechat neloupanou pohanku naklíčit, a používat do salátů apod., nebo uvařit doměkka - v jednom receptu doporučují zalít vařící vodou až po okraj, přidat mraženou zeleninu a na 45 minut strčit „do peřin“, jak to dělávaly naše babičky s rýží, okořenit a posypat sýrem, další recept - uvařit doměkka, do horké přidat dětskou krupičku, podušené houby, česnek, majoránku, okořenit, udělat placičky a smažit jako karbanátky…

 
Niva
17 příspěvků 27.01.07 11:33
...

Ejo,moc děkuji,a nevíš jestli by se dala umlít?Kamarádka mele na mouku,ale loupanou.

 
Eja
3805 příspěvků 27.01.07 12:27
Umlít

Tak to teda fakt nevím a nic jsem o tom nikde nenašla. Jestli jsem nakoukne Vladka, tak možná něco najde, protože ta najde na netu všechno

 
karminek
757 příspěvků 27.01.07 15:52
...

Zkus jí nacpat do polštáře.
Byla na to reklama.

 
lydia
1226 příspěvků 28.01.07 08:27
pohanka

Karmínku, do polštáře se dávají jenom slupky z pohanky. Mám doma
Nivo, nech naklíčit a používej na saláty nebo pomazánky. Dala by se spařit a potom oloupat, ale myslím si, že by to bylo moc práce. A spařením ztrácí pohanka rutin. Zkus trochu pomlet a uvidíš co to udělá. Jinak taky nevím, obyčejně používám jenom mouku z pohanky.

 
HelcaK
960 příspěvků 28.01.07 09:35
Neloupaná

pohanka se dle některých internetových stránek používá ke klíčení a setí, prý dokonce bývá lepší naklíčená než vařená, protože v ní pak podstatně stoupne množství vitamínů, rutinu, objeví se cenné enzymy a je stravitelnější.
To ovšem není z mé hlavy, takže za správnost poznatků neručím

 
Niva
17 příspěvků 28.01.07 09:53
...

všem vám děkuju.Asi nejlepší bude opravdu nechat naklíčit.Zkusila jsem uvařit,koření,hou­by,máslo.Chuťo­vě to bylo mc dobré,ale slupky nezměkly a bez nich to je rozhodně lepší.

 
penda
4752 příspěvků 28.01.07 14:03
nejjednodušší řešení -

kup si loupanou a habáně radí, že je nejzdravější lámanka a nabízí ji Šmajstrlův mlýn ;o)

 
DanaJ
1136 příspěvků 29.01.07 01:25
TAk to zkusím já:

Odkaz od Vladky: http://www.angelis.cz/…/03_2005.pdf

 
Blossom
9 příspěvků 10.02.07 04:02
...

Je ta pohanka uprazena? V rusku a na ukrajine se neloupana pohanka bezne vari, a je to skutecna delikatesa! Na hrnek pohanky je potreba dva stejne hrnky vody. To dame do rendliku a varime pod poklickou nez se vstreba voda, pokud je to nutno tak trochu vody pridame. Osolime a pridame velky kousek masla, zamichame. Nejlepsi je uvarit pohanku ve vyvaru misto vodu…chutna moc moc dobre! V zemich byvaleho SSSR vje pohanka nejbeznejsi prilohou po bramborach…

 
penda
4752 příspěvků 10.02.07 04:46
jé...Danuš, díky...

já ani nezaregistrovala, že jsem špatně hodila odkaz … chybička se vloudila, asi stárnu a blbnu ;o))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz