Ako upiecť sojové bôby

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 24.01.07 02:15
Ako upiecť sojové bôby

Ahojte, včera večer som si piekla sójové bôby. Najprv som ich opláchla studenou vodou, osolila a piekla pri 160 stupňoch. Chuťovo sú skvlé, ale zdajú sa mi tvrdé. Má niekto skúsenosti s ich pečením ? Stačilo by ich namočiť na niekoľko hodín. Ďakujem za každú radu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
anickav
2904 příspěvků 24.01.07 07:33
sójové bôby ako ich pečiem ja

večer umyjem, namočím, cez noc nabobtnajú. Vodu ráno zlejem dám na plech strochou oleja, pred koncom pečenia solím. Priebežne kontrolujem a premiešavam.Ale neviem, či je to správny spôsob, iba som skúšala vyrobiť doma praženú solenú sóju.
Najprv som robila ako Ty, bez namočenia a na panvici na sucho. Po namočení nie je tak tvrdá. Ale nie sú to tie „soriešky“ čo kupujeme.
Možno Ťa napadne niečo iné, iný postup, budem rada ak sa ozveš! Maj sa!

 
penda
4752 příspěvků 08.02.07 03:55
pečené sójové boby

přebrané, vyprané boby namočit do slané vody přes noc. Na šálek bobů 3 šálky vody a lžičku soli. Druhý den je v této vodě uvařit - hodinu na pánvi nebo 15 minut v tlakovém hrnci. Scedít, osušit a péct na suchém plechu asi 30 minut, dohněda.

Pečené boby přidáváme do pokrmů celé, rozemleté používáme v mnoha variacích:

  • sypeme jimi dezerty, krémy, pudinky, zmrzliny, nákypy, saláty;
  • přidáváme je do obilninových přesnídávek, krému, zmrzlin;
  • smíchané se sójovým mlékem nebo pudinkem či jogurtem jako samostatné jídlo nebo pomazánku na toasty teplou i studenou;
  • do různých druhů pečiva, mleté nebo hrubě sekané;
  • k posypání ovoce v různých závinech, koláčích, řezech apod.
    (Sója v naší kuchyni, Milada Zemánková; Avicenum 1991)
 
gaburiatko
739 příspěvků 09.02.07 02:08
Dakujem

Anickav a Vladka, obom dakujem za cenne rady, sojove boby uz namacam a dnes ich upeciem, uvidim vysledok :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 10.02.07 01:25
Fantastické sójové bôby

Tak dnes som ich upiekla :) Huraaaá, sú úplne krehké a jemné a chuťovo fantastické :) Namáčala som ich od štvrtka večera a v piatok večer som ich dala do novej vody, vodu osolila a varila asi 10 minút (presne to neviem, lebo som mala plný hrniec a z toho mi to kypelo, tak som ho odstavila). Potom som ich scedila, dala na plech a este dosolila. Piekla v horkovzdušnej rúre pri 180 stupňoch do zlatova, výsledok bol fantastický :) Anickav a Vladka ešte raz ďakujem za rady.

 
anickav
2904 příspěvků 11.02.07 09:40
soriešky

To som rada, že je tu ten správny postup! Namáčania v slanej vode som sa bála, akonáhle sa pozbieram, budem robiť ako Ty, resp. Vladka radíte. (Sóju milujeme)
Maj sa, Gabčiatko!
 A.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz