pizza

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
vranka
2 příspěvky 10.03.05 16:43
pizza

poradte niekto ako spravit doma prave talianske lahke cesto na pizzu, alebo ako ju piect, aby po vytiahnuti z truby netvrdla..
 Diky!!

Reakce:
 
Eja
3831 příspěvků 10.03.05 17:46
Vranka,

já doporučuji "tohle těsto ":http://www.labuznik.com/recipe.php?… . Vyzkoušené, fakt skvělé. Troubu vyhřeji na 220, peču cca 15 minut.

 
Florentyna
439 příspěvků 13.03.05 22:19
Já si myslím,

že je škoda vynakládat doma energii na něco, co stejně nikdy nebude a nemůže chutnat přesně jako produkt klasické pizzerie. Moje podomácku vyrobená alternativa je hranatá jako plech, na kterém se peče, a ani není papírově tenká, tak na ni aspoň dávám víc „materiálu“ nahoru - a jsou spokojeni všichni :-) Dělám těsto z 250g hl. mouky, 1/2 kostky droždí, 1/2 lžičky soli, 2 lžic panenského olivového oleje a asi 150ml teplé vody z kohoutku (množství podle potřeby těsta). Hnětu asi 5 minut do hladka, nechám vykynout, splácnu a roztáhnu rukama na plech. Peču při 220°C, nejdřív 15 minut jen s omáčkou na pizzu a oregánem, pak ještě 5-10 minut se zdobením (šunka, mozarella plus co lednice dá)

 
possum
464 příspěvků 14.03.05 14:55
Florentynko,

my bychom si asi rozumely. Urcite tedy ve vareni. Jen tak mimochodem, italove take delaji ctvercovou a je vyssi. Kraji se na ctverce.
Od italky, zijici tady jsem dostala recept, ktery chutna jako normalni kynuta pizza.
2 hrnky mouky, kyprici prasek, 2 vejce, 1/2 hrnku vody, 1/2 hrnku mleka, 1 KL masla, sul. Vse se pomicha a da na vymazany, kulaty plech. Jinak se pokracuje jako u normalni pizzy.

 
misapoho
135 příspěvků 15.03.05 10:27
Carrefour

Jen tak mimochodem, v Carrefouru prodavaji testo na pizzu, je skoro uplne jak z pizzerie. Testo tak na dve pizzy vyjde na 20 Kc a je to bez prace

 
barbaanek
99 příspěvků 16.03.05 12:19
Švindl, já vím...

Rozhodně to není pravá italská, ale je tenká, křehká, naprosto bezpracná a rozhodně neztvrdne. A v čem je fígl?
Kup normální lístkové těsto, rozválej, ozdob a peč. Toť vše. Děláme to tak doma, a všichni se můžou utlouct.
A pak je tu také samozřejmě varianta nasladko

 
Florentyna
439 příspěvků 16.03.05 15:35
Milá possum,

rozhodně máš pravdu. Italové si vymysleli alternativní recept na pizzu pro domácí přípravu, protože jen málokdo má na to v kuchyni klasickou pec :-)

A chtěla jsem ještě pro vranku dodat, že pizza podle toho receptu, co jsem psala níže, v žádném případě nevypadá jako kynutá buchta, uprostřed je taky pěkně tenká, po okrajích zvednutá, chuťově je velice velice blízká její sestře z pizzerie, ale námaha je to jen asi desetiprocentní :-) S rozdováděnýma dětma za zády a hladovým mužem řítícím se z práce až pozdě večer ani nemám na vybranou!

 
Alu
147 příspěvků 16.03.05 18:42
Re: pizza

Já mám na těsto na pizzu malinkou fintu. Používám podobné těsto, jaké je zde od Sněhurky (odkaz na ně ti sem dala Eja), ale prvně cca 6-7 min zapeču v troubě vyhřáté na 250 stupňů suché těsto, pak ho vyndám a troubu na chvíli vypnu, pocancám a pokladu těsto všemi potřebnými dobrůtkami, šoupnu do trouby, kterou opět zapnu a peču cca 10 - 12 min.

 
Zuza¨ 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.03.05 07:07
...

Já používám stejný recept jako Eja. Je fakt supr. Mám trochu jinou technologii pečení. Troubu 1/2 hodiny hřeju na max. tj. cca 280 stupňů (horkovzdušná) - jako pec v piceriích ( tam je cca 300 st.). Vytočenou slabou picu dám na plech vyložený papírem a položím úplně na dno troby. Do růžku na plech dávám plecháček s ledem. Několikrát jsem si všimla, že picaři do pece rukou hází kapky vody. Pica je za 3 minuty upečená. Otestuj to!

 
DanaJ
1136 příspěvků 30.03.05 14:28
Kynuté nebo listové

Dělávala jsem dříve z kynutého - doma vymučeného, ale teď kupuji listové. Je to rychlejší a přijde mi, že když se s tím tak netrápím, že na něj mám větší chuť. Většinou jsem to kynuté uplně nenáviděla..
Taky si prvně upeču listové těsto. Nevím jak dlouho ho dělám. Prostě až je tak je a pak na něj nahážu, co mi přijde pod ruku a dodělám.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz