poradte niekto ako spravit doma prave talianske lahke cesto na pizzu, alebo
ako ju piect, aby po vytiahnuti z truby netvrdla..
Diky!!
pizza
já doporučuji "tohle těsto ":http://www.labuznik.com/recipe.php?… . Vyzkoušené, fakt skvělé. Troubu vyhřeji na 220, peču cca 15 minut.
že je škoda vynakládat doma energii na něco, co stejně nikdy nebude a
nemůže chutnat přesně jako produkt klasické pizzerie. Moje podomácku
vyrobená alternativa je hranatá jako plech, na kterém se peče, a ani není
papírově tenká, tak na ni aspoň dávám víc „materiálu“ nahoru - a
jsou spokojeni všichni Dělám těsto z 250g hl. mouky, 1/2 kostky
droždí, 1/2 lžičky soli, 2 lžic panenského olivového oleje a asi 150ml
teplé vody z kohoutku (množství podle potřeby těsta). Hnětu asi 5 minut
do hladka, nechám vykynout, splácnu a roztáhnu rukama na plech. Peču při
220°C, nejdřív 15 minut jen s omáčkou na pizzu a oregánem, pak ještě
5-10 minut se zdobením (šunka, mozarella plus co lednice dá)
my bychom si asi rozumely. Urcite tedy ve vareni. Jen tak mimochodem, italove
take delaji ctvercovou a je vyssi. Kraji se na ctverce.
Od italky, zijici tady jsem dostala recept, ktery chutna jako normalni kynuta
pizza.
2 hrnky mouky, kyprici prasek, 2 vejce, 1/2 hrnku vody, 1/2 hrnku mleka, 1 KL
masla, sul. Vse se pomicha a da na vymazany, kulaty plech. Jinak se pokracuje
jako u normalni pizzy.
Jen tak mimochodem, v Carrefouru prodavaji testo na pizzu, je skoro uplne jak z pizzerie. Testo tak na dve pizzy vyjde na 20 Kc a je to bez prace
Rozhodně to není pravá italská, ale je tenká, křehká, naprosto
bezpracná a rozhodně neztvrdne. A v čem je fígl?
Kup normální lístkové těsto, rozválej, ozdob a peč. Toť vše. Děláme
to tak doma, a všichni se můžou utlouct.
A pak je tu také samozřejmě varianta nasladko
rozhodně máš pravdu. Italové si vymysleli alternativní recept na pizzu
pro domácí přípravu, protože jen málokdo má na to v kuchyni klasickou
pec
A chtěla jsem ještě pro vranku dodat, že pizza podle toho receptu, co
jsem psala níže, v žádném případě nevypadá jako kynutá buchta,
uprostřed je taky pěkně tenká, po okrajích zvednutá, chuťově je velice
velice blízká její sestře z pizzerie, ale námaha je to jen asi
desetiprocentní S rozdováděnýma dětma za zády a hladovým
mužem řítícím se z práce až pozdě večer ani nemám na vybranou!
Já mám na těsto na pizzu malinkou fintu. Používám podobné těsto, jaké je zde od Sněhurky (odkaz na ně ti sem dala Eja), ale prvně cca 6-7 min zapeču v troubě vyhřáté na 250 stupňů suché těsto, pak ho vyndám a troubu na chvíli vypnu, pocancám a pokladu těsto všemi potřebnými dobrůtkami, šoupnu do trouby, kterou opět zapnu a peču cca 10 - 12 min.
Já používám stejný recept jako Eja. Je fakt supr. Mám trochu jinou technologii pečení. Troubu 1/2 hodiny hřeju na max. tj. cca 280 stupňů (horkovzdušná) - jako pec v piceriích ( tam je cca 300 st.). Vytočenou slabou picu dám na plech vyložený papírem a položím úplně na dno troby. Do růžku na plech dávám plecháček s ledem. Několikrát jsem si všimla, že picaři do pece rukou hází kapky vody. Pica je za 3 minuty upečená. Otestuj to!
Dělávala jsem dříve z kynutého - doma vymučeného, ale teď kupuji
listové. Je to rychlejší a přijde mi, že když se s tím tak netrápím,
že na něj mám větší chuť. Většinou jsem to kynuté uplně
nenáviděla..
Taky si prvně upeču listové těsto. Nevím jak dlouho ho dělám. Prostě až
je tak je a pak na něj nahážu, co mi přijde pod ruku a dodělám.
Myslím si, že nejdůležitější je mít dobrou pec, my jí mám od https://www.levnekrby.cz/pece-na-pizzu/ a v ničem jiném bych pizzu už nedělala. Pizza nám vždy vyšla skvěle, zajisté doporučuji zainvestovat do něčeho takového.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
